VESTI

Žitelji Gračanice traže ostavke rukovodstva policijske stanice

Na protestu koji je danas održan u Gračanici zatražena je ostavka komandira policijske stanice u ovom mestu, kao i ostalih policijskih službenika koji su radili na slučaju napada na srpskog mladića u Gračanici.

Obraćajući se medijima otac napadnutog Luke, Dejan Dimitrijević, objasnio je da način istrage koji sprovode policijski službenici u Gračanici jasno pokazuje da ne postoji volja da se ovaj slučaj rasvetli.

OA_show(4);

“Ono što se dešava u 48 sati je nemoguće shvatiti, da se žrtva pretvara u napadača. Svedok, brat napadnutog mladića, koji je pokušao da odbrani Luku optužen je od juče za jučerašnja dešavanja. Izjave svedoka napadača su odmah uzete, pružena im je pomoć odmah nakon incidenta. A tek juče, na moje insistiranje, saslušani su svedoci koji su bili sa mojim sinom, radi se o dve devojke koje su sa njim bile u trenutku napada. Da ja nisam insistirao policijski službenici ih ne bi pozvali”, priča Dimitrijević.

Nezadovoljstvo radom rukovodstva policijske stanice u Gračanici iskazivano je protestima meštana i ranijih godina. Predsednik Opštine Gračanica, Srđan Popović podseća da je Skupština ove opštine ranije donela odluku o razrešenju komandira policijske stanice u ovom mestu, nakon čega on gotovo pola godine nije bio u policijskoj stanici.

“I dalje ne znamo kome je bilo u interesu i zašto su ga predstavnici prištinskih institucija ponovo vratili na to mesto. Mislim da je moralna obaveza i samog komandira i ostalih u rukovodstvu ove stanice da podnesu ostavke. Ukoliko se to ne dogodi započećemo proces njihove smene”, naveo je Popović nakon čega su okupljeni meštani skandirali “ostavka”.

protest, gracanica,

U napadu koji se u centru Gračanice dogodio u utorak oko 21:30 časova telesne povrede zadobio je Luka Dimitrijević. On se u tom trenutku nalazio u društvu sestre i devojke. Napala su ga trojica Albanaca koja su se automobilom dovezla iz pravca Prištine. Oni su privedeni i pušteni na slobodu iste noći. Komandir policijske stanice kazao je juče da je ovaj incident okarakterisan kao “tuča”, a motiv je, kako je dalje naveo, “nesporazum”.

Kosovska Mitrovica: Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom

Dvojica mladića albanske nacionalnosti H. T. (1995) i R. C. (1996) ušli su u severni deo Kosovske Mitrovice automobilom sa albanskom zastavom, a policija ih je privela kako bi sprečila teži incident.

Portparol kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović potvrdio je za Kosovo onlajn da je policija zaustavila vozilo u vreme zabrane kretanja.

“Dva lica albanske nacionalnosti, od kojih jedno ima prebivalište u selu Čabra (Zubin Potok), a drugo u južnoj Kosovskoj Mitrovici, u vozilu ‘opel korsa’, su oko ponoći, kada je na snazi zabrana kretanja, sa vidno istaknutom albanskom zastavom, vozila po ulicama u Severnoj Mitrovici, čak su ušli i u KBC Kosovska Mitrovica. Policajci su primetili vozilo, a i na osnovu prijave građana, vozilo je zaustavljeno na putu ka selu Suvi Do”, rekao je Radović.

On je dodao da je protiv njih podneta krivična prijava zbog kršenja mere zabrane kretanja.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button