ZABAVA

Žestina, kokteli ili pivo – konačno se pravi sladoled sa alkoholom!

Vil Rodžers je ispunio san svih ljubitelja alkohola – napravio je automat “Bilou Ziro” koji pivo, koktele i žestoka pića pretvara u sladoled!

Vil Rodžers je ispunio san svih ljubitelja alkohola – napravio je automat “Bilou Ziro” koji pivo, koktele i žestoka pića pretvara u sladoled!

Foto:printscreen/Youtube

Vlasnik prodavnice sladoleda WDS Dizrt Stejšn u Hinkliju u državi Ilinois je pokušavao da stvori novi ukus od espreso kafe a onda je shvatio da bi istu tehniku mogao da koristi sa alkoholnim pićima.

Počeo je da eksperimentiše sa raznim stabilizatorima koji se obično koriste u industriji sladoleda i na kraju je patentirao nešto što se naziva NEA gel i što omogućava alkoholu da se smrzne do skoro čvrste supstance u mašini za sladoled.

Aparat “Bilou Ziro” može da “popije” bilo koji napitak i kristalizira ga za manje od 30 minuta, zadržavajući potpuno isti ukus, što znači da se možete napiti od ledene poslastice, isto kao i kad popijete nekoliko čašica.

Vil Rodžers tvrdi da je potrebno oko 30 minuta da pivo pređe iz tečnog u oblik sladoleda, ali pićima sa većim sadržajem alkohola treba više vremena.

U osnovi, što je veći nivo alkohola, duže se čeka. Pronalazač aparata kaže da on najviše voli votku u kornetu od limuna.

Američki pronalazač planira da svoj izum ponudi barovima i pivarama a “Metro” izveštava da je cena aparata oko 6.000 dolara.

 

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ddl.rs

Povezani članci

Back to top button