VESTI

Zekić: Emitovanjem fotografija odsečenih glava nije uznemirena javnost

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić izjavila je danas da je na sednici tog tela zaključeno da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije uznemirio javnost nedavnim emitovanjem fotografija odsečenih glava na više od deset domaćih televizija, među kojima su i one s nacionalnom frekvencijom.

Zekić je za portal Nova.rs rekla da na sednici u utorak nije bilo reči o izradi pravilnika kojim bi emitovanje rijalitija bilo ograničeno u terminu od 23 sata do šest ujutru, niti će.

Kod emitovanja odsečenih glava nema pokretanja postupka, jer smo većinom glasova doneli odluku da nije bilo nikakvog uznemiravanja javnosti. To je bio javni interes, za razliku od gospođe Judite Popović, koja je tvrdila suprotno i bila je jedina koja je iznela takvu vrstu mišljenja, rekla je Zekić.

Zekić je aludirala na prijavu koju je članica REM Judita Popović podnela zbog emitovanja odsečenih glava žrtava mafijaške bande Veljka Belivuka na više od deset televizija u udarnom terminu od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na pomenutoj sednici nije bilo ni reči o izradi pravilnika o ograničenju emitovanja rijalitija u periodu od 23 sata do 6 ujutru, a prema rečima Olivere Zekić – neće u dogledno vreme.

Pravilnik o rijalitiju nije uopšte bio na dnevnom redu, niti će, iz prostog razloga što je prošle godine stavljena tačka na tu priču, i nema izrade pravilnika o rijalitiju. Ja nisam bila u REM kada je pokrenuta priča o tom pravilniku, ali ta odluka je sada stavljena ad akta, naglasila je ona.

Ne verujem da ćemo uopšte u dogledno vreme pokretati to pitanje. Tako je odlučeno, istakla je Zekić.

Na pitanje šta će uraditi povodom pretnji osuđivanog kriminalca Kristijana Golubovića koje je izrekao na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, Zekić je navela da je tok postupka takav da će se o tome odlučivati nakon izveštaja službe i izjašnjenja Pinka.

Na sledećoj sednici ćemo doneti odluku o tome da li ćemo i kakvu meru izreći, najavila je ona i dodala da je slično i sa slučajem prijedorskih logoraša, koji su REM podneli prijavu protiv televizije Happy pošto su ih u emisiji “Dobro jutro Srbijo”, kako ističu, vređali voditelj Milomir Marić i Predrag Antonijević, reditelj filma “Dara iz Jasenovca”, iznoseći netačne tvrdnje da su logori bili otvorenog tipa.

Pokrenut je postupak i po prijavi prijedorskih logoraša, pa ćemo kao i u slučaju Golubovića, posle izjašnjenja Happy televizije odlučivati da li i kakve ćemo mere preduzeti, rekla je Zekić.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button