VESTI

Vulin: Ilegalno prisluškivanje predsednika – zloupotreba sistema

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je večeras da je u slučaju ilegalnog prisluškivanja predsednika Aleksandra Vučića zloupotrebljen sistem, zakon, ali i MUP.

Vulin je na TV Pink, komentarišući rasvetljeni slučaj prisluškivanja predsednika Vučića, kazao da je utvrđeno da je postojalo ilegalno prisluskivanje koje je trajalo najmanje godinu i po dana, a da su za to vreme prisluškivane 26 osobe i nijedna nije bila ni osumnjičena, ni uhapšena.

“Tu imamo jasnu zloupotrebu sistema, zakona, Ministarstva unutrašnjih poslova”, kazao je Vulin.

Kada je reč o slučaju nedavno uhapšenog inspektora SBPOK Božidara Stolića, za kojeg se sumnja da je sarađivao sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i odavao im informacije, Vulin kaže da ne može da garantuje da je on jedina ”krtica” u policiji.

Vulin je naveo da je sve što se tiče hapšenja Stolića i dalje predmet istrage, kao i da se i dalje proverava kakve su se poruke razmenjivale i ko je sve učestvovao u tome.

“Bilo je i težih i opasnijih trenutaka u borbi s ovom bandom koju su predvodili Belivuk i Miljković, ali moralno, ovo je najteži trenutak. Ne za mene, ja sam te ljude upoznao pre šest, sedam meseci, ali Stolić je sa tim ljudima radio, delio hleb, oslanjali su se jedni na druge. I onda vidite da je taj čovek za novac prodavao vaše aktivnosti. Ne mogu da garantujem da je on jedina krtica”, rekao je Vulin.

Nedavno je policija uhapsila osam osoba, među kojima i predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića, zbog sumnje da su omogućile nelegalne građevinske radove u toj opštini, a Vulin ističe da je to još jedan slučaj koji pokazuje da u Srbiji sada nema zaštićenih.

“Nema zaštićenih! Predsednik Vučić je to rekao i svaki put kada on kaže nešto tako značajno doživite napade, a kada se ispune njegove reči, onda se ne smeju. Tako je bilo kada je objavio rat mafiji, kada je rekao da neće biti zaštićenih… Nema zaštićenih! Mi smo vlast i baš zbog toga moramo da vodimo računa! U Srbiji koju vodi Aleksandar Vučić, nema zaštićenih”, istakao je.

Prema njegovim rečima, kriminala će uvek biti, ali na MUP-u je da radi na tome da ga svede na najmanju moguću meru.

U tom smislu, Vulin navodi da MUP svakoga dana radi na rasvetljavanju svih kriminalnih slučajeva, kao i da se svakoga dana uhapsi neki narko diler.

Vulin: Nema razlike između Tačija i Kurtija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da nije optimista pred sutrašnje pregovore Beograda i Prištine u Briselu i dodao da nema razlike u stavovima Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji i Srbiji.

Vulin je za TV Pink naveo da Srbija nastavlja sa borbom da se sačuvaju Srbi u južnoj pokrajini, ali istakao i da je za vreme dok je bio direktor Kancelarije za KiM upoznao i političke predstavnike Albanaca te da je uvideo da nema razlike između Tačija i Kurtija.

“Isto će se ponašati, između sebe se svađaju, ali kada je u pitanju odnos prema Srbima na KiM i Srbiji ponašaju se isto, smatraju da Srba ne treba da bude na Kosovu i Metohiji, a da Srbiji treba naneti zlo”, kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti se ponaša kukavički i uvek traži način da do razgovora ne dođe, da se ne nađe sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem oči u oči.

Kako kaže, sada u delegaciji vodi Sarandu Bogojevci, koja je žrtva silovanja, čime Kurti želi da pritisne Vučića.

Ističe da je predsednik Vučić čvrst čovek i da je izdržao mnoge pritiske.

Ono što ga brine jeste što iza takvog Kurtijevog ponašanja, kako kaže, obično dođe do agresije nad Srbima na KiM.

Kada je reč o Zajednici srpskih opština, Vulin kaže da je sada formiranje ZSO na EU, odnosno da nefofmiranje utiče loše na kredibilitet Unije.

“Mi se raspravljamo o Zajednici srpskih opština, kada je to u pitanju znam da će Albanci slagati, ali na tom papiru stoji potpis EU, oni su dužni da se sprovede ono što su kao pokrovitelji potpisali. Ovde je u pitanju kredibilitet EU”, zaključio je Vulin.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button