VESTI

Vučić sa Putinom u Sočiju (VIDEO); Putin: Naći ćemo prihvatljivo rešenje za gas za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Sočiju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić i Putin razgovaraju najpre u četiri oka u rezidenciji predsednika Rusije, a ruski predsednik je srpskog kolegu dočekao na ulazu u zdanje u Sočiju uz srdačan pozdrav.

“Svaki susret sa predsednikom Ruske Federacije je od izuzetnog značaja za našu zemlju”, napisao je Vučić na zvaničnom instagram nalogu “Buducnostsrbije”.

Da je reč o izuzetno važnom susretu za Srbiju, predsednik Vučić naglasio je više puta, ističući kao najvažniju temu razgovora budući dugoročni ugovor sa Rusijom o isporuci gasa, ne krijući da će moliti Putina za najpovoljniju cenu tog energenta, jer od nje zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

Putin: Naći ćemo prihvatljivo rešenje za gas za Srbiju

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas na početku susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju da će Moskva i Beograd pronaći prihvatljivo rešenje za uslove novog ugovora o isporukama gasa Srbiji.

“Mislim da ćemo se dogovoriti, naložićemo odgovarajućim telima da posao dovedu do kraja. Naći ćemo takvo rešenje koje bi bilo prihvatlljivo za naše srpske partnere”, rekao je Putin, prenosi Sputnjik.

Kako navodi Tass, ruski predsednik je rekao da se odnosi dve zemlje razvijaju u svim pravcima uprkos pandemiji korona virusa.

“Pred nama je obilje pitanja koja treba da razmotrimo. Ipak, uprkos izazovima koje je donela pandemije, veze dve zemlje ne samo da su održane, već su se razvile u svim pravcima”, istakao je Putin.

Rusija očekuje da premijerka Srbije Ana Brnabić poseti Moskvu u decembru, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin tokom susreta sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem u Sočiju.

“Razvijamo odnose između vlada dve zemlje. Očekujemo da će vaša premijerka doći u Moskvu u decembru”, rekao je Putin Vučiću, prenosi Tass.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Back to top button