VESTI

Vučić: Izbori 3. ili 17. aprila, opozicija da učestvuje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će izbori biti održani 3. ili 17. aprila iduće godine i da bi voleo da na njima učestvuje i opozicija.

“Mi bismo želeli da učestvuju na izborima” i rekao je Vučić uz opasku “i da konačno pobede”.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da opozicija ponovo preti ulicama, a da Zoran Lutovac kaže da ako ponovo bude “lažnih izbora” oni će imati proteste.

“Izbora će biti 3. ili 17. aprila, a kave će oni izbore imati, ne znam. Biće ih kao što ih je bilo i prošle godine, a govorili su da ih neće biti”, kazao je Vučić.

“Ali da bi pobedili, neko mora da prebroji glasove”, rekao je Vučić i napomenuo da to ne ide na “majke mi” ili na “časna tajkunska reč”.

“Moraju da učestvuju i pobede na izborima da bi došli na vlast, a to spalićemo, ta vremena su odavno prošla. Ne razumeju šta se sve promenilo u Srbiji kao ni volju građana i naroda”, istakao je Vučić.

On je dodao da opozicija valjda misli da treba da im se dodvoravate, jer kad, kako kaže “junaci poput Lutovca, Marinike, Đilasa i ostalih krenu, onda ćemo svi da se uplašimo i pobegnemo iz zemlje od straha od tajkuna”.

Kaže da opozicija sada ima svoje probleme a to je da moraju da se obračunaju sa ekolozima, koji su, kako kaže, sa “Davimo Beograd” već jači od njih na nivou Beograda, a približavaju im se i u Srbiji.

“Sve te sile će da krenu, ali imam pametnijeg posla, važnih stvari. Oni neka rade svoj, mi svoj posao, a narod donosi odluku”, ukazao je Vučić.

Kaže i da im želi uspeh na izborima i da se pripreme za njih.

“Oni su veliki favoriti, a ja obećavam da ćemo da se borimo snažno, čisto i pozitivnom kampanjom i rezultatima i onim što smo napravili vojskom, prugama, izgradnjom…do plata i penzija”, poručio je Vučić.

On je građanima poželo srećan praznik, da sa ponosom čuvaju našu trobojku i skrenuo pažnju da pogledaju kako je ovim povodom uređena i zgrada Predsedništva.

“Janković rekao istinu, istorijski važna izjava”

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uveren da je bivši zaštitnik građana i predsednički kandidat 2017. godine Saša Janković, rekao istinu, iz koje se jasno vidi da pritisak vrše ambasadori pojedinih zemalja, dodajući da je Jankovićeva izjava istorijski važna.

Vučić je tako odgovorio na izjavu Jankovića da je trpeo pritiske sa raznih strana da se približi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako bi ga “rušio iznutra i u nekom trenutku došao na njegovo mesto” i da su mu “politički stratezi, ambasadori, kvaziprijatelji” govorili da su on i Vučić isto godište, da se poznaju, da ga Vučić poštuje i da bi trebalo da bude “super s njim” i “podvuče mu se pod kožu”, a onda u jednom trenutku da sve preokrene.

Na pitanje kako je doživeo tu Jankovićevu izjavu, Vučić je rekao da za njega tu nema prevelikih novosti, ali da je zahvalan Jankoviću što je to javno rekao.

Dodajući da ne želi da “ispaljuje” reči kako bi glumio žrtvu ili junaka, Vučić je naveo da se radi o ozbiljnim stvarima, koje svedoče o vremenu u kojem živimo.

“Važno je da je Janković rekao da su to ambasadori, a ne niži službenici. Znam da nije slagao. To su direktni predstavnici pojedinih zemalja. To je važna činjenica. Mislim da znam i koji”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je upitao zašto bi njihov interes bio da on bude na vlasti.

“Kao vrhovni komandant, ja neću da uništavamo strele, neću da prodajemo za 200 dolara oružje, što bih ja onda bio u njihovom interesu, ako Srbija napreduje od ostalih”, konstatovao je Vučić.

Dodao je da je Srbija 2014. godine bila poslednja u regionu po nivou plata, a danas je prva, uz značajno manji javni dug, stopu nezaposlenosti…

“Sto da me vole? Jesam li im iz oka ispao? Mi smo ovde da štitimo interes Srbije, a ne njihov. Njihovi interesi su interesi njihovih zemalja”, rekao je Vučić i dodao da su time što su želeli promene u Srbiji, pokazali koliko dobro žele svojoj, ali manje dobro našoj zemlji.

Vučić je rekao i da ne misli da su želeli da ga ubiju, već im je neko dostavljao njegov kardiovaskularni karton, tako da se, kaže, neko izgleda nadao da će malo brže da umre.

“Znam i posle kog mog odlaska u bolnicu su mogli da dođu do takvih papira, ko je mogao da dostavi”, dodao je Vučić.

On je istakao i da je Jankovićeva izjava važna za istoriju Srbije, kao što je, kaže, važno svedočenje ideologa dosovskih stranaka da oni koji su bojkotovali poslednje izbore nisu to činili zbog izbornih uslova, nego zato što su slabi.

“Dok sam ovde, vodiću politiku samostalne, slobodne, nezavisne Srbije, ne dodvoravajući se nikome i vodeći računa samo o našim interesima. Za takvu politiku mora da se plati određena cena”, rekao je Vučić.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button