ODŽACI

Vakcinacija u Odžacima teče po planu i uz veliki odziv građana

Veliki odziv za vakcinaciju protiv koronavirusa beleži se u opštini Odžaci. Na punktu u Domu zdravlja Odžaci do sada je vakcinisano preko 1.200 građana.

vakcinacija-4Vakcinacija teče po planu i prema spiskovima građana koji su se prijavili preko portala eUprava.

Imunizacija je počela Fajzerovom vakcinom i prvi su vakcinisani zdravstveni radnici, a zatim je krenula i masovna vakcinacija građana kineskom vakcinom proizvođača Sinofarm.

vakcinacija-1U Domu zdravlja Odžaci rečeno nam je da će ovih dana krenuti i revakcinacija, a građani koji su do sad primili vakcinu kažu da je sve dobro organizovano.

– Komšija me je prijavio i brzo su me pozvali na vakcinaciju, dobila sam kinesku vakcinu i želim samo da brzo prođe ova neprilika. Ćerka mi je lekar opšte prakse, radi u Beogradu i ona mi je savetovala da primim vakcinu. Primala sam i one redovne vakcine koje se daju za grip – ispričala je sedamdesetosmogodišnja Stana Milekić.

Strpljivo je u redu na pregled kod lekara i dobijanje vakcine čekao i Dušan Žigić iz Odžaka.

vakcinacija-3– Prijavile su me ćerka i supruga, prošle nedelje sam dobio poziv i nisam dugo čekao. Posle ovoga za jedno tri nedelje zvaće me na revakcinaciju – kaže Žigić.

Starije građane koji ne poseduju računar su uglavnom prijavljivali članovi porodice, a bilo je i onih koji su se prijavili preko telefona, što je takođe jedna od mogućnosti. Vakcinisati se mogu samo građani koji su dobili zakazani termin.

– Vakcinacija je dobro prošla i nije bolelo ništa – kaže Gordana Janačković. I Stanimir Pešić rekao nam je da je vakcinacija prošla brzo i bez problema.

vakcinacija-2Građani koji su danas bili pozvani za vakcinaciju ističu da su zdravstveni radnici ljubazni i da su za sve što ih je zanimalo mogli da pitaju lekara, koji ih je pregledao pre dobijanja vakcine i pitao da li primaju neku terapiju, odnosno da li su imali neke zdravstvene probleme u poslednje vreme.

Početkom ove nedelje u Dom zdravlja Odžaci stigla je i dodatna količina Sinofarmovih vakcina, a imunizacija se nastavlja prema unapred utvrđenom planu, u skladu sa brojem prispelih vakcina i prijava na portalu eUprava.

Epidemiološka situacija mnogo bolja

Zavod za javno zdravlje Sombor objavio je najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u opštini Odžaci. Trenutno je 29 aktivnih slučajeva, a od početka epidemije zaključno sa 2. februarom od kovida-19 obolelo je ukupno 908 građana opštine Odžaci.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. U ovom trenutku na teritoriji većine opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna, osim u opštinama Senta, Srbobran, Kanjiža, Čoka, Irig, Odžaci i Šid gde se ocenjuje kao nepovoljna.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

Povezani članci

Back to top button