KULTURA

Uskrs u Laliću obeležen koncertom folklornih ansambala

Povodom Uskrsa, u Domu kulture u Laliću sinoć je održan koncert kulturno-umetničkih društava. KUD “Branislav Nušić” se kao i prethodnih godina na sebi svojstven način priključio obeležavanju najvećeg hrišćanskog praznika organizujući koncert pod nazivom “Hristos voskrese – radost donese”.

Pored domaćina, učestvovali su KUD “Marko Orešković” iz Bačkog Gračaca, KUD “Ratko Pavlović Ćićko” iz Ratkova i Folklorni studio “Odžaci” iz Odžaka.

– Pomoć u organizaciji koncerta pružile su majke naših članova i mi im se od srca zahvaljujemo. Takođe se zahvaljujemo i lokalnoj samoupravi opštine Odžaci jer smo na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje udruženja građana iz oblasti kulturno-umetničkih društava dobili 140.000 dinara. To su namenska sredstva i njih ćemo iskoristiti za dopunu garderobe KUD-a – rekla je obraćajući se prisutnima na početku koncerta predsednica KUD “Branislav Nušić” Svetlana Dovijarski.

Koncertu su prisustvovale Latinka Vasiljković, predsednica Privremenog organa opštine Odžaci, potpredsednica Skupštine Vojvodine Snežana Sedlar i predstavnica lokalne samouprave Danijela Lazor.

Uskrs su ove godine istog dana proslavili svi hrišćanski vernici. Tradicionalni Uskršnji koncert u Laliću organizuje se na drugi dan Uskrsa, koji je poznat i kao Vodeni ponedeljak. Za ovaj dan se vezuje i jedan lep običaj koji se i danas čuva u Laliću, a to je polivanje vodom devojaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ico.rs

Povezani članci

Back to top button