ODŽACI

U petak i subotu osmaci polažu probni završni ispit

U cilju pripreme učenika osmog razreda, nastavnika i škola za završni ispit, probni završni ispit biće održan u svim osnovnim školama po sledećem rasporedu: u petak, 9. aprila, sa početkom u 13 sati polaže se probni test iz matematike, u subotu, 10. aprila u 9 sati je probni test iz srpskog odnosno maternjeg jezika, a istog dana u 11.30 sati mali maturanti polažu probni kombinovani test iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. Rešavanje testova traje 120 minuta.

os-miroslav-antic-odzaci-milica-stojkovicPedagoškinja OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima, Milica Stojković, kaže da je cilj organizovanja probnog završnog ispita da se učenici upoznaju sa utvrđenom procedurom polaganja ispita, kao i da provere koliko su u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu.

– Probni test je bitan kako maturantima, tako i roditeljima i nastavnicima koji će dežurati, jer je on verna simulacija pravog završnog ispita koji će polagati u junu. Učenici se upoznaju sa procedurama samog završnog ispita, načinom polaganja, vremenom polaganja i dinamikom istog. Tako da ukoliko bude propusta na probnom završnom ispitu, znaćemo šta treba da otklonimo kako u znanju, tako i u samoj proceduri na završnom ispitu, kad dođe vreme za njega – kaže Stojković.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pripremili su ispitni materijal koji je dostavljen školama preko nadležnih školskih uprava.

Iz ministarstva navode da će se probni završni ispit održati u školama, u grupama učenika, ne većim od 15, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

Povezani članci

Back to top button