VESTI

U Pčinjskom okrugu još devetoro zaraženih, u Jablaničkom četiri novozaražena

Prema najnovijim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 99 uzoraka iz Pčinjskog okruga devet je pozitivnih na koronavirus. Od tog broja sedam je iz Vranja i dvoje iz Surdulice.

U kovid ambulanti u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 69 pregleda, od čega 36 prvih. Uzorkovana je krv kod 41 pacijenta i sačinjeno 19 RTG pluća. Urađena su 44 antigenska testa od kojih je sedam pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod dva pacijenta.

OA_show(4);

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 35 pacijenata. Od tog broja 29 je pozitivno na koronavirus, a 26 ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 21 pacijent.

Na bolničko lečenje primljena su dva pacijenta, otpusta nije bilo. Trenutno je u kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje 41 slobodna postelja.

U Jablaničkom okrugu četiri novozaražena

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata registrovana su četiri nova slučaja zaraze virusom korona.

Kako se navodi, svi novozaraženi su sa teritorije Leskovca.

Trenutno se iz laboratorija čekaju 22 rezultata iz Jablaničkog okruga za lica koja su prethodnih dana testirana u Zavodu za javno zdravlje Leskovac, Opštoj bolnici Leskovac i domovima zdravlja Jablaničkog okruga.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button