ODŽACI

U Odžacima vakcinisano skoro hiljadu građana

Prema podacima Opštinskog štaba za vanredne situacije, u Odžacima je do 27. januara vakcinisano 850 građana protiv virusa korona, a u toku jučerašnjeg dana vakcinisano je još 133 prijavljenih građana.

dom-zdravlja-odzaciLokalna samouprava je pozvala sve građane da nastave da se prijavljuju za vakcinaciju putem portala eUprava na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs ili telefonski na broj: 0800/222-334.

Punkt za vakcinaciju nalazi se u Domu zdravlja Odžaci.

Podseća se da je od 26. januara na svim punktovima moguća vakcinacija isključivo građana koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije.

Kada je reč o stranim državljanima, bez obzira da li imaju prijavljen boravak u Republici Srbiji ili ne, obavezni su da se prijave elektronski preko portala eUprava, jer je to jedini način da i oni budu vakcinisani. Shodno dobijenoj noti iz ambasade Narodne Republike Kine, to se posebno odnosi na kineske državljane sa prijavljenim boravkom u Republici Srbiji.

Registrovano dvoje novoobolelih

Objavljeni su i najnoviji podaci Zavoda za javno zdravlje Sombor o broju zaraženih u opštini Odžaci. Prema poslednjem preseku, trenutno su aktivna 43 slučaja, a od početka epidemije kovid-19, zaključno sa 27. januarom, obolelo je ukupno 900 građana. U toku jučerašnjeg dana registrovano je dvoje novoobolelih.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

Povezani članci

Back to top button