U Opstini Odžaci pobedili naprednjaci (video)

Prema nezvaničnim podacima izbornog štaba SNS u Odžacima, ova stranka je pobedila na izborima osvojivši 54,4 odsto glasova, što će im doneti 16 mandata u lokalnoj skupštini.

Na lokalnim izborima u opštini Odžaci učestvovale su četiri stranke i dve grupe građana. Do 19 sati glasalo je nešto preko 51,39 odsto od 26.061 birača.

Među šest izbornih lista u Odžacima prvi put nije bilo Demokratske stranke Srbije, i to je jedina veća promena u odnosu na prošle izbore. Na šest lista ukupno je 151 kandidat za odbornika , a od njih 55 su žene.

Građani su birali između lista Aleksandar Vučić – Brže, Jače, Bolje, Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj, Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Grupa građana Odžaci mogu bolje, Demokratska stranka – Aleksandar Dikić i Grupa građana Dosta je bilo – Saša Radulović.

U opštinskoj izbornoj komisiji su rekli da je izborni proces proticao u skladu sa zakonom.

“Na biračkom mestu broj 22 bilo je kašnjenja otvaranja od desetak minuta. Na ostalim mestima sve protiče u redu i nadam se da će tako biti do zatvaranja biračkih mesta”, kaže Snežana Đuričić, predsednica Opštinske izborne komisije.

rtv.rs

loading...

Možda te interesuje

Privremeni organ opštine Odžaci održao telefonsku sednicu

Privremeni organ opštine Odžaci održao je danas 6. sednicu na kojoj su se članovi telefonskim …