POLITIKA

U Opstini Odžaci pobedili naprednjaci (video)

Prema nezvaničnim podacima izbornog štaba SNS u Odžacima, ova stranka je pobedila na izborima osvojivši 54,4 odsto glasova, što će im doneti 16 mandata u lokalnoj skupštini.

Na lokalnim izborima u opštini Odžaci učestvovale su četiri stranke i dve grupe građana. Do 19 sati glasalo je nešto preko 51,39 odsto od 26.061 birača.

Među šest izbornih lista u Odžacima prvi put nije bilo Demokratske stranke Srbije, i to je jedina veća promena u odnosu na prošle izbore. Na šest lista ukupno je 151 kandidat za odbornika , a od njih 55 su žene.

Građani su birali između lista Aleksandar Vučić – Brže, Jače, Bolje, Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj, Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Grupa građana Odžaci mogu bolje, Demokratska stranka – Aleksandar Dikić i Grupa građana Dosta je bilo – Saša Radulović.

U opštinskoj izbornoj komisiji su rekli da je izborni proces proticao u skladu sa zakonom.

“Na biračkom mestu broj 22 bilo je kašnjenja otvaranja od desetak minuta. Na ostalim mestima sve protiče u redu i nadam se da će tako biti do zatvaranja biračkih mesta”, kaže Snežana Đuričić, predsednica Opštinske izborne komisije.

rtv.rs

Back to top button