SPORT ODŽAKA

U Odžacima održano okružno školsko takmičenje u stonom tenisu

Okružno prvenstvo u stonom tenisu za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola održano je u utorak, 15. oktobra, u Sportskom centru Odžaci. Predstavnici opštine Odžaci bila su deca iz miletićke osnovne škole koja su uzela primat na opštinskom prvenstvu u stonom tenisu održanom takođe u Odžacima. 

Takmičenje su organizovali Sportski savez opštine Odžaci i STK “Odžaci”, uz tehničku podršku Sportskog centra Odžaci. 

– Učestvuju deca iz četiri opštine u Zapadnobačkom okrugu. Zajedno je negde tridesetak dece iz osnovnih i srednjih škola uzelo učešće u ovom takmičenju. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini i očekujemo fer i zanimljive borbe. Pobednici po kategorijama se kvalifikuju direktno na republičko takmičenje, odnosno Olimpijadu koja bi naredne godine u maju trebalo da bude održana u Novom Sadu – izjavio je Mihajlo Sujer, sekretar Sportskog savez opštine Odžaci. 

Sportski savez opštine Odžaci kao jedan od organizatora obavestio je o rezultatima održanog takmičenja. 

Kod osnovnih škola – pojedinačno, prvo mesto u konkurenciji devojčica osvojila je Ema Arizanović iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću. Kod dečaka slavio je Matej Sabadoš iz OŠ “Petro Kuzmjak” u Ruskom Krsturu, a u toj konkurenciji je drugo mesto zauzeo Jovan Marković iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću. 

Za ekipno takmičenje kod devojčica je bila prijavljena samo ekipa OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću koja je bez borbe obezbedila dalji plasman. Miletićani su zauzeli prvo mesto i u ekipnom takmičenju dečaka, a drugo i treće mesto pripalo je osnovnim školama “Petro Kuzmjak” u Ruskom Krsturu i “Ivo Lola Ribar” u Somboru. 

Prva mesta u pojedinačnoj konkurenciji kod srednjih škola osvojili su Milica Bukvić iz Srednje škole “Sveti Sava” u Somboru i Stefan Hornjak iz Gimnazije “Petro Kuzmjak” u Ruskom Krsturu. 

Ekipno u muškoj konkurenciji prvo mesto zauzeli su predstavnici Gimnazije “Petro Kuzmjak” iz Ruskog Krstura, učenici Gimnazije “Veljko Petrović” u Somboru su drugoplasirani, dok je treće mesto pripalo predstavnicima Gimnazije “Nikola Tesla” u Apatinu. 

U ženskoj konkurenciji kod srednjih škola nije bilo prijavljenih ekipa.

Back to top button