SPORT ODŽAKA

U martu dva velika stonoteniska takmičenja u Odžacima

Otvoreno prvenstvo Odžaka u stonom tenisu svih prethodnih godina je dobilo najviše ocene od samih učesnika, kako u pogledu organizacije tako i kvaliteta takmičenja. 

Ta velika sportska manifestacija ima međunarodni karakter i okuplja stonotenisere iz više zemalja. Ove godine proslavlja i mali jubilej jer će u martu turnir biti održan po peti put, na šta su posebno ponosni organizatori iz STK “Odžaci”. 

– Takvi turniri se održavaju u Srbiji u velikom broju mesta, samim tim nama kao organizatorima se nameće obaveza da budemo bolji od ostalih, tako da smo mi već dosta posla odradili kako bi takmičenje bilo na jednom zaista visokom nivou. Sportski centar Odžaci nam pruža te mogućnosti, a sama sportska manifestacija, kada je stoni tenis u pitanju, kada se igra na deset stolova je impozantna i zahteva od organizatora veliku odgovornost – ističe Dragan Ćirić iz STK “Odžaci”. 

Turnir je zakazan za 22. mart, a prijave su do 20. marta. Pobednici u svakoj od pet kategorija dobijaju odličja – pehare i medalje.

– Očekujemo učesnike iz Slovenije, Hrvatske i mesta iz okruženja. Na naš turnir dolaze igrači sa kojima imamo prijateljske odnose, zajedno idemo po turnirima, svet stonog tenisa je takav da se svi mi međusobno poznajemo. Veoma je svima njima drago da dođu u Odžake, a nama da možemo da ih ugostimo. Prošle godine smo imali oko 70 učesnika, ove godine očekujemo da će taj broj biti premašen. U pregovorima smo sa nekim poznatim stonoteniserima iz naše zemlje da budu promoteri i dođu da otvore turnir – kaže Dragan Ćirić. 

Stonoteniski klub “Odžaci” organizuje turnir “Odžaci open 2020″ uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza opštine Odžaci, kao i uz pomoć sportskih prijatelja iz Stonoteniskog kluba “Miletić” iz Srpskog Miletića. 

Sedam dana nakon ovog takmičenja u Sportskom centru Odžaci na istom broju stolova biće održano Kadetsko prvenstvo Vojvodine u ekipnoj konkurenciji koje će zajedno organizovati dva kluba, što je još jedno veliko priznanje stonoteniskim radnicima iz opštine Odžaci od strane Stonoteniskog saveza Vojvodine. 

Stonoteniseri “Odžaka” uspešni su i u prvenstvu gde im predstoji nastavak takmičenja u Južno Bačkoj ligi. Kao jesenji prvaci lige ulaze u drugi deo sezone sa najvišim ambicijama.


ico.rs

Back to top button