ODŽACI

U lokalnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja sankcionisano 60 vozača

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, u lokalnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja sprovedenoj 4. aprila, od 10 do 18 časova, na putu Sombor – Kula, prekontrolisali su 166 vozača, od kojih je 60 sankcionisano zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa.

mupIz saobraćaja je isklјučeno šest vozača, četvorica koji su vozilom upravlјali pod dejstvom alkohola, jedan koji je vozio bez položenog vozačkog ispita i jedan koji je upravlјao sa probnom vozačkom dozvolom, vozilom veće snage od dozvolјene.

Najviše vozača, njih 28, sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, dok je za prekršaj prekoračenja dozvolјene brzine kretanja vozilom sankcionisano 12 vozača.

Iz policije apeluju na vozače da budu odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju ograničenje brzine, da ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola i koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila.

Takođe, apeluju i na sve ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

Povezani članci

Back to top button