VESTI

U Gračanici od večeras policijski čas, 16 novoobolelih

U cilju sprečavanja širenja Kovida 19 na teritoriji opštine Gračanica od večeras na na snagu je stupila mera “policijski čas” od 19 do 5 sati ujutru.

Kako se navodi u saopštenju Kriznog štaba na snagu stupaju posebne mere za zaštitu od pandemije Kovida-19 za opštinu Gračanica.

“Krizni štab opštine Gračanica obaveštava meštane privredne i poslovne subjekte da se prema ovoj odluci zabranjuje kretanje građana van njihovih kuća/stanova od 19:00 sati i do 05:00 sati, izuzev u hitnim i zdravstvenim slučajevima, izuzimajući iz ove mere zdravstveno, bezbedonosno, pravosudno i slično osoblje”, navodi se u saopštenju.

Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gračanica svakim danom je sve teža, ali iz Kriznog štaba poručuju da je pod kontrolom i pozivaju meštane na odgovorno i disciplinovano ponašanje.

“Prema poslednjim rezultatima Kovid 19 potvrđen je kod još 16 osoba dok je bolnički zbrinuto 52 pacijenata. Zdravstveni sistem je opterećen i naglo povećanje broja inficiranih predstavlja veliki pritisak na rad zdravstvenih radnika”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Možda Vas interesuje
Close
Back to top button