VESTI

U Apatinu i Somboru ukinuta vanredna situacija

U Apatinu i Somboru ukinute su vanredne situacije zahvaljujući povoljnoj epidemijskoj situaciji, a prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Somboru je 35 aktivnih na Kovid -19, u Apatinu- 4 aktivna, Kuli – 14 i u Odžacima samo 9 aktivnih. Obzirom na povoljnu situaciju u Somboru je za građane počeo sa radom otvoreni bazen, a prve manifestacije su održane u vikendu iza nas.

Sombor se pridružio gradovima koji je imunizacijom obuhvatio preko 50 odsto punoletnog stanovništva, od čega je obe doze primilo 46 odsto građana.

Povoljna epidemijska situacija omogućila da se ukine vanredna situacija u Somboru i Apatinu, a pozitivni na korona virus su samo sporadični slučajevi. Punkt za masovnu imunizaciju u Somboru je premešten na zatvoreni bazen, a najviše građana i dalje dolazi bez prijave.

“Kao što je pomenula i premijerka Ana Brnabić, mi smo prešli broj od 50 odsto vakcinisanih. Radi isti broj ekipa, jer se i dalje vakcinacija vrši na selima. Mi sa imunizacijom idemo dobrim tempom, nastavljamo i dalje dokle god ima zainteresovanih. I ako nismo u sportskoj hali, mi smo u objektu pored, praktično ista adresa, samo objekat pored, a to je zatvoreni bazen”, kaže koordinator za masovnu imunizaciju u Somboru dr Zdravko Hlodik.

Kol centar grada Sombora nastavlja i dalje sa radom, oni će ubuduće pozivati građane na njihove termine vakcinacije i revakcine, a novina je da će građanima biti pružena pomoć i oko dobijanja digitalnog sertifikata.

“Zahvaljujući disciplini naših građana I odličnoj epidemiološkoj situaciji, ukinuta je vanredna situacija. Ono što je bitno da je ngalasiti je činjenica da I ako je ukinuta vanredna situacija, poštiovaće se sve mere kriznog štaba”, napominje član štaba za vanredne situacije u Somboru Ivan Gligorić.

U Zapadnobačkom okrugu je mnogo bolja epidemijska situacija, a 62 pacijenta je pozitivno na Kovid – 19.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button