SPORT ODŽAKA

Trener Zoran Ćirić okupio fudbalere Tekstilca na početku priprema

Fudbaleri Tekstilca iz Odžaka počeli su pripreme za prolećni deo sezone. 

Novom treneru Zoranu Ćiriću na prozivci u Sportskom centru Odžaci javio se 21 fudbaler, među kojima i četiri-pet omladinaca koji takođe konkurišu za prvi sastav. 

Plavo-beli će prve dve nedelje raditi u hali, a nakon toga prelaze na stadion gde će imati završne pripreme. 

– U hali imamo fenomenalne uslove za rad, izašli su nam ljudi iz Sportskog centra Odžaci u susret. Naš stadion i teren će za neke dve nedelje biti spreman da možemo i na njemu da radimo. Neki objektivni uslovi su nas onemogućili da tamo počnemo pripreme, slabo je grejanje i teren nije izvaljan zbog vremenskih uslova. Postoji i opcija da deo priprema odradimo i na stadionu “Grbavica”, kako bi dali dovoljno vremena ljudima da što bolje pripreme naš teren – kaže trener Zoran Ćirić. 

Pre prvog treninga članovi Uprave i stručnog štaba održali su sastanak sa fudbalerima. 

tekstilac-2

Na vanrednoj skupštini Tekstilca koja je održana nedavno za predsednika kluba je izabran Aleksandar Gligorijević, koji se kratko obratio igračima i predstavio planove Uprave. Cilj je da se stvore finansijski i svi drugi uslovi da klub sa Gradskog stadiona naredne sezone bude konkurentan za plasman u Srpsku ligu, gde je Tekstilac godinama bio redovni učesnik. 

Pre toga treba odraditi prolećni deo prvenstva u Vojvođanskoj ligi “Sever”, u kome će pred ekipom biti zadatak da se sačuva ligaški status, što je trener Zoran Ćirić ocenio kao realni domet tima koji ima na raspolaganju. 

– Očekujemo da će nam u narednim danima pristupiti tri-četiri nova igrača koji će pojačati konkurenciju u svakoj liniji tima. Od igrača očekujem disciplinovan odnos prema radu. To su sve sjajni momci koji su sa mnom već radili u nekom prethodnom periodu, samo treba promeniti neke navike, tražiću da redovno dolaze na treninge i mislim da bi u tom slučaju opstanak u ligi trebalo da bude rutinski ostvaren – jasan je strateg plavo-belih. 

tekstilac-3

Nekadašnjem fudbaleru Tekstilca i legendi kluba koji se po završetku igračke karijere afirmisao kao trener, u stručnom štabu pomagaće Dragan Dakić i Zvonko Ćirić, koji je zadužen za rad sa golmanima. 

Dvanaesto mesto na tabeli i osvojenih 16 bodova učinak je fudbalera Tekstilca u prvom delu sezone u Vojvođanskoj ligi. Procena trenera Zorana Ćirića je da u prvih pet kola prolećnog dela plavo-beli imaju nešto lakši raspored i da bi u tom delu trebalo obezbediti dovoljno bodova za mirniju završnicu prvenstva.

ico.rs

Back to top button