SPORT ODŽAKA

Tekstilac ima novog predsednika i trenera

Na vanrednoj skupštini FK “Tekstilac” iz Odžaka koja je održana 16. januara došlo je do promene na čelu kluba. Umesto dosadašnjeg predsednika Milana Stankovića koji je podneo neopozivu ostavku, jednoglasno je izabran Aleksandar Gligorijević.

Pored Gligorijevića novi članovi Upravnog odbora su još Željko Šajtoš, Miloš Ignjatović, Radovan Karagić i Goran Stojanović.

Promena je nastupila i u stručnom štabu kluba sa Gradskog stadiona. Za novog šefa struke imenovan je Zoran Ćirić, nekadašnji fudbaler plavo-belih koji se po završetku igračke karijere afirmisao kao trener u nekoliko klubova. Njemu će u radu pomagati dosadašnji prvi trener Dragan Dakić, dok će sa golmanima i dalje raditi Zvonko Ćirić.

Pre podnošenja ostavke, sada već bivši predsednik Milan Stanković podneo je izveštaj o radu za period od godinu i po dana, koliko se nalazio na čelu kluba. Između ostalog, istakao je da klub nema dugovanja. 

Novi predsednik Aleksandar Gligorijević je predstavio plan koji namerava da sprovede sa svojim saradnicima. Istakao je da “Tekstilac” ima ambiciju da se vrati u Srpsku ligu i da će zadatak uprave biti da stvori finansijske i sve druge uslove kako bi u narednoj sezoni klub bio konkurentan za plasman u viši rang.

Gligorijević je naveo da je već razgovarao sa ljudima koji su izrazili spremnost da finansijski pomognu klub, kao i da ima obećanje od lokalne samouprave da će pomagati “Tekstilac” u većoj meri nego što je to do sada bilo.

Vojvođanski ligaš iz Odžaka je zakazao prozivku za 25. januar, kada će se igračima obratiti predstavnici uprave kluba i novi trener i predstaviti plan rada tokom zimskih priprema.

ico.rs

Back to top button