SPORT

Stankovićev odgovor Stanojeviću: Ne vidim šta se dešava iza naše veličine

Trener fudbalera Crvene zvezde, Dejan Stanković istakao je danas da je zdravstveno stanje njegovih fudbalera mnogo bolje i rekao je da je optimista da će njegovi fudbaleri protiv Novog Pazara i Ludogoreca uspeti da izbore pozitivne rezultate.

Utakmica između Novog Pazara i Crvene zvezde na programu je sutra od 15.55 časova na praznom Gradskom stadionu u gradu kraj Jošanice, zbog kazne Fudbalskog saveza Srbije koja je stigla nakon incidenata na meču između Pazaraca i Partizana.

“Prošli smo kroz jednu malo složeniju situaciju što se tiče zdravstvenog stanja, ali idemo ka boljem. Dosta puta sam rekao da mi je zdravlje igrača najbitnije i oni su nam na prvom mestu, a posle dolazi fudbal i sve ostalo. Optimisti smo, kako za nedelju, tako i za četvrtak, i želimo da u oba meča budemo pravi i dobri”, rekao je Stanković.

Nije hteo da komentariše “napade” iz Partizana povodom zdravstvenog stanja njegovih igrača pred utakmicu sa Voždovcem, koja je bila planirana za četvrtak, ali je na kraju odložena.

“Što se tiče ostalih stvari, ne bih ništa komentarisao, jer smo mi toliko veliki, da ja ne mogu ni da vidim šta se dešava iza naše veličine”.

U Novom Pazaru sasvim sigurno nećemo videti El Fardua Bena i Milana Pavkova.

“Nije teško da budu u konkurenciji za Ludogorec. Provode mnogo vremena na stadionu, što je izvanredna stvar. Kada neko provede sedam-osam sati na stadionu, to je vrhunski profesionalizam, rade terapije i pre i posle podne. Zaista sve rade da mi se stave na raspolaganje što pre”.

I kapiten Milan Borjan, koji je “zakačio” stomačni virus se oporavlja.

“Što se tiče njega lično, a i svih ostalih, iz dana u dan situacija je sve bolja i ne bih želeo da niko prolazi kroz takve momente, da skoro deset igrača u jednom trenutku ima ozbiljne probleme”.

Ističe da će odsustvo publike u Novom Pazaru biti povoljna okolnost za Crvenu zvezdu.

“Novi Pazar je promenio trenera, vratili su čoveka koji je napravio sa njima rezultat. Prazan stadion sigurno ne igra veliku ulogu za Novi Pazar, što će nama olakšati, bar što se tiče atmosfere. Međutim, mi smo uhvatili ritam i igramo konkretno i direktno. Prošao je onaj pritisak o kome smo mnogo pričali, ta letnja liga”.

Nada se sličnom epilogu kao kada su se Zvezda i Pazar sreli poslednjeg puta.

“Poslednji meč koji smo igrali (protiv Partizana) bio je do primljenog gola odličan i potpuno smo ga kontrolisali. Posle toga, derbi nosi svoj pritisak i strah da se izađe sa pozitivnim rezultatom, što sve utiče na igru. Ja na sve to gledam pozitivno”.

Zaključuje da ne zna još uvek koga će poslati na teren i da će to sačekati dan utakmice.

“Može da se očekuje da bude mladih. Staviću ih u tim kad budu u stanju da prave razliku i odgovore zahtevima. Zvezdin dres mora da se zasluži, mnogo stvari treba da se desi i poklopi da bi igrali, tako da od njih sve zavisi”.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: www.mozzartsport.com

Povezani članci

Back to top button