SPORT

Sportske.net – Zna se – Ukoliko Laporta dobije izbore evo ko dobija ključeve za rekonstrukciju Barse!

Sedmi mart se bliži, a kandidati za novog predsednika Barselone polako pokazuju svoje adute u nameri da privuku veći broj glasača. 

Po pisanju španskih medija Laporta je favorit u odnosu na Fonta i Freiku. Laporta je bio predsednik od juna 2003. do juna 2010. godine. Za njegove vreme videli smo verovatno i najbolji fudbal na “Nou Kampu”, Rajkard a potom i Gvardiola su vladali Španijom i Evropom. 

Ipak trenutna situacija u klubu predstavlja verovatno i najveći izazov za Bartomeuovog naslednika, ko god to bio. Laporta je jasan, ukoliko dobije još jednu priliku na čelu Barselone njegova desna ruka biće Mateu Alemani. Alemanija se sećamo po kratkom, ali učinkovitom boravku u Valensiji. 

U “slepim miševima” vršio je funkciju sportskog direktora, doveo je igrače poput Kondogbije i Gedeša za solidan novac. Valensija je dve sezone zaredom učestvovala u Ligi šampiona, osvojila kup Kralja, ali Peter Lim je razbio sve. Kontroverzni vlasnik je prvo raskrstio sa Marselinom, Alemani je odmah podneo ostavku zbog smene trenera i pritiska da se Lim meša u transfer-politiku. 

Ukoliko Laporta pobedi, Alemani će imati verovatno i najbitniju ulogu. Kako pojačati Barselonu kada katalonski klub ide sve dublje u minus. 

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: www.sportske.net

Povezani članci

Back to top button