ODŽACI

Saša Marković izabran za dekana Pedagoškog fakulteta

Profesor Saša Marković izabran je za dekana Pedagoškog fakulteta u Somboru i biće na čelu te visokoškolske ustanove u naredne tri godine.

PEF

PEF

Savet Pedagoškog fakulteta izabrao je profesora Markovića za dekana na predlog Nastavno-naučnog veća, tajnim glasanjem uz podršku 16 od 17 članova. Mandat počinje da mu teče od 1. oktobra.

Prof. dr Saša Marković je redovni profesor iz oblasti istorijskih nauka na Katedri za društvene nauke, a na Pedagoškom fakultetu u Somboru je zaposlen od 2009. godine. Predavač je više predmeta na osnovnim, master i doktorskim studijama.

Autor je više naučnih monografija i više desetina naučnih radova koje je objavio u relevantnim časopisima u zemlji i inostranstvu, ali i predstavio na naučnim skupovima, međunarodnog i nacionalnog karaktera. Učestvovao je i učestvuje na desetak naučnih projekata od kojih su dva međunarodna.

Namera profesora Markovića je da, kroz mnogobrojne strateške i konkretne aktivnosti, dalje unapredi kulturno-prosvetnu i vaspitnu misiju Fakulteta i time dostojno doprinese razvoju institucije koja baštini tradiciju Norme Avrama Mrazovića osnovane 1778. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

Povezani članci

Back to top button