SPORT

Rulet favorizovao tim sa Bombonjere, Boka kroz penale do polufinala kupa (VIDEO)

Specijalizirala se Boka juniors za penale, više dileme nema. Penal-rulet omiljena joj je disciplina u Kupu Argentine, takmičenju u kojem ima najveće šanse da stigne do trofeja. Samo što večeras nije svoju sreću okušala Boka…

Godoj Kruz i Rasing su takođe pristupili izvođenju jedanaesteraca, prvi ove noći u meču osmine finala, a živ je i dalje Godoj. Precrtan je Rasing – 0:0 (penalima 5:4).

Nemaju drugi iskustva sa penal-serijama kao što ga ima Boka juniors. Diplomski na temu penali tim sa Bombonjere položio je u Superklasiku, kada je rastužio pristalice River Plejta i ljutog rivala sa Monumentala eliminisao. Posle Rivera na red je došao Patronato – 0:0 (penalima 4:2).

Sebastijan Batalja, klupska legenda i privremeni kormilar Boke juniors – a zašto ne reći i stalni ako nastavi ovako – šeta po Buenos Ajresu uzdignuta čela. Ne zna Boka juniors sa Bataljom za poraz. Ispekao je zanat u ligi, dobio je prelaznu ocenu i u argentinskom kupu. Sa međunarodnom scenom se Boka oprostila, opasno kaska u Ligi profesional za vodećima i ništa drugo joj ne preostaje nego da se ustremi na trofej kupa.

U Boki su posle drame u penal-seriji odahnuli i nakrivili kapu. Mir je kupljen, Boka se plasirala u polufinale, i ako ne bude većeg iznenađenja tamo će igrati sa Argentinos juniorsima. Drhte noge napadačima Boke juniors u završnicama akcija, tresu se pred golom, uništavaju sjajne akcije, ali su i te kako staloženi kada zakorače ka beloj tački. Tada ne promašuju.

Redom su loptu nameštali Roho, Izkijerdos, Molinas i Pavon. Svi sigurni. Kumovali su toj sigurnosti i promašaji igrača Patronata na startu penal-lutrije. Sosa i Marin su promašili sve i više povratka za Patronato nije bilo.Pogoci Palavesina i Ibanjeza kasnije nisu doneli mnogo toga, sem očuvanja obraza i izbegavanja totalnog potopa.

KUP ARGENTINE

OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Sreda

Godoj Kruz – Rasing 3:3 (2:1), penalima 5:4

ČETVRTFINALA (NEUTRALNI TEREN – SANTIJADO DEL ESTERO)

Četvrtak

Boka juniors – Patronato 0:0, penalima 4:2

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: www.mozzartsport.com

Povezani članci

Back to top button