ODŽACI

RTV: Dan trešnje u Karavukovu

– Ono što je poezija u književnosti, to je voćarstvo u poljoprivredi, međutim proizvodnju trešnje u Srbiji ograničava pogrešan izbor sorti za odgovarajuće agroekološke uslove i ako su novi zasadi za skoro 1.000 hektara veći u odnosu na prošlu godinu – ocenio je stručnjak iz ove oblasti prof. dr Zoran Keserović na obeležavanju Dana polja trešnje u Karavukovu, prenela je Radio-televizija Vojvodine.

dan-tresnje-karavukovo-zz-agrodunavOgledno polje trešnje PSS Sombor i plantaža ZZ “Agrodunav” smatraju se reprezentativnim primerima kako znanje i iskustvo uz primenu svih drugih agro faktora daju visokokvalitetne prinose i odličan rezultat.

– Ove godine se očekuje da Srbija ima rod trešnje od oko 30.000 tona, ali ako je izabran dobar sortiment poput onog na oglednom polju PSS Sombor i ZZ “Agrodunav” kod Karavukova, koja je reprezentativan primer dobre prakse, visokokvalitetne proizvodnje, agroekoloških uslova, iskorišćenosti blizine Dunava i specifične mikro-klime – rekao je prof. dr Zoran Keserović.

Nastavak teksta pročitajte na sajtu RTV-a.


Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

Povezani članci

Back to top button