SPORT

Ronijeva improvizacija, Skarpina lepotica, genijalnost Boua – Verdao stekao zalihu, Defensa se neće predati (VIDEO)

Niko ne spori da Palmeiras ima znatno kvalitetniji tim od Defensa i Hustisije. Taj kvalitet je došao do izražaja večeras kada je Verdao napravio rezultatsku zalihu za revanš u Braziliji – 1:2. Međutim, govor tela argentinskog predstavnika potvrdio je jednu stvar – Defensa će u revanšu poginuti za preokret i trofej Rekopa Sudamerikane.

Napravio je Ernan Krespo istorijski uspeh kada je sa timom iz Buenos Ajresa osvojio Kopa Sudamerikanu. Sao Paulo ga je odmah prigrabio za sebe, a kao zamena na klupu je došao Sebastijan Bekasese, dugogodišnji pomoćnik Horhea Sampaolija. Stigao je mladi stručnjak na devet utakmica da izmenja čak pet formacija, a večeras nema šta mnogo da se zameri njegovim izabranicima koji bi izvesno remizirali sa favorizovanim rivalom da nisu bili uskraćeni za regularan gol.

Naime, Valter Bou je u 82. minutu pogodio iskosa i bilo bi to za 2:2 da sudija Rohas iz Kolumbije nije odlučio da svira ofsajd. Brajan Romero jeste bio u nedozvoljenoj pozciji, ali nije uticao na igru, jer na gol liniji nije zakačio loptu koja bi svakako završila u mreži. Iz tog razloga, Verdao će u Braziliji, a ne na Palestra Italiji zbog Kovid-19 mera, imati suficit od jednog gola. Činjenica da je postigao dva u Buenos Ajresu neće mu olakšati posao jer pravilo gola u gostima ne važi.

Prethodno je šampion Južne Amerike poveo pogotkom čoveka koji je minulu sezonu završio kao najbolji paker Libertadoresa. Ovoga puta on je bio meta saigrača, a vrhunskom improvizacijom u završnici ekipa Abela Brage je stigla do prednosti koju je nešto pre isteka sat vremena igre anulirao Brajan Romero. Najbolji strelac Defense iz prošle sezone bio je siguran u završnici kao i uvek, ali na prilici da uopšte matira protivničkog golmana mora da zahvali isključivo momentu fudbalske genijalnosti Valtera Boua. Bivši igrač Boke mu je bez razmišljanja pustio petom pas u prostor.

Dvadesetak minuta pre kraja Gustavo Skarpa nije propustio priliku da se pohvali umešnošću izvođenja prekida. Na kraju njegov slobodnjak i greška sudije Rohasa prave razliku koju će Verdao pokušati da sačuva za nedelju dana u domovini. Sada mu je bar jasno da Defensa neće odustati.

https://www.youtube.com/watch?v=V8MKmxyOD_U

REKOPA SUDAMERIKANA, PRVA UTAKMICA

Defensa i Hustisija – Palmeiras 1:2 (0:1)

/Romero 58 – Roni 16, Skarpa 75/

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: www.mozzartsport.com

Povezani članci

Back to top button