ODŽACI

Rok za uplatu druge rate poreza na imovinu 17. maj

Iz Opštinske uprave u Odžacima obaveštavaju poreske obveznike – pravna lica, fizička lica i preduzetnike – da druga akontacija za plaćanje poreza na imovinu dospeva 17. maja.

zgrada-odzaci-stanoviKako se navodi u obaveštenju, poreski obveznici koji imaju neizmirene obaveze po osnovu lokalnih prihoda mogu u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji podneti zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza na rate – reprogram i ostvariti pravo da im se otpiše 50 odsto kamate na taj dug.

U periodu plaćanja dugovanog poreza na rate poreski obveznik je dužan da redovno izmiruje tekuće obaveze dospele za plaćanje i rate reprograma utvrđene rešenjem Odeljenja za finansije i javne prihode.

Fizička lica – vlasnici nepokretnosti kod kojih je došlo do promena vlasništva nekretnina u obavezi su da podnesu nove poreske prijave u što kraćem roku.

Sve informacije o visini duga i zahtev za odlaganje dugovanog poreza građani mogu dobiti u Opštinskoj upravi opštine Odžaci, Odeljenje za finansije i javne prihode, kancelarije broj 15, 19 i 20 u vremenu od 8 do 15 časova.


Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

Povezani članci

Back to top button