VESTI

Razvojna pomoć Srbije regionu

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji objavio je javni poziv za dodelu sredstava za inovativna rešenja koja mogu da pruže odgovor na posledice krize izazvane pandemijom kovid-19 u Severnoj Makedoniji i Albaniji, i to kao deo zvanične razvojne pomoći Srbije u okviru inicijative “Mali Šengen”.

Cilj javnog poziva je, kako se navodi u saopštenju UNDP, da omogući javnim i privatnim preduzećima, kao i akademskim i istraživačkim institucijama iz Srbije da partnerskim preduzećima i organizacijama u Severnoj Makedoniji i Albaniji prenesu inovativna rešenja čija primena može da ublaži socio-ekonomske posledice pandemije i doprinese oporavku tih zemalja od krize.

OA_show(4);

“Pandemija kovid-19 imaće širok i dalekosežan uticaj na zdravlje i ekonomsko blagostanje ljudi. Da bi region zapadnog Balkana mogao da odgovori na ove izazove i izgradi otpornost na ovu i buduće krize neophodan je zajednički odgovor više država”, ocenio je UNDP.

Na konkurs mogu da se prijave kompanije iz privatnog sektora, javna preduzeća, univerziteti i istraživački instituti registrovani u Srbiji.

Oblasti u kojima mogu da ponude rešenja su: nove digitalne usluge, beskontaktne ekonomske aktivnosti i “zdravlje i dobrobit” stanovništva.

“Kandidati mogu da prijave već primenjen nov pristup, proizvod, ili uslugu, a mogu da predlože studiju izvodljivosti koja bi testirala predloženo rešenje”, navedeno je u javnom pozivu.

Rok za prijave ističe 28. juna a detaljno uputstvo za prijavljivanje na javni poziv može se naći na portalu UNDP u Srbiji.

Javni poziv pokrenut je kao deo projekta “Okvir za ubrzanje postizanja Ciljeva održivog razvoja”, koji finansira Vlada Srbije, a sprovodi UNDP.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button