ODŽACI

Rajko Jovanović dobitnik priznanja Zlatna značka za doprinos kulturi Srbije

Rajko Ranko Jovanović, književnik, kulturolog i hroničar iz Deronja, dobitnik je priznanja “Zlatna značka”, Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2021. godinu, koja se dodeljuje za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti – za nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture naroda i narodnosti Republike Srbije.

Ovogodišnje priznanje u kulturi zajedno dodeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

“Zlatna značka” spada u najdugovečnije i najznačajnije srpske nagrade i priznanja imajući u vidu da se dodeljuje po 46. put.

Žiri na čijem je čelu bio prof. Milovan Vitezović, književnik, a članovi Marija Bišof, književnica, urednica, Božica Velousis, prof. dr Uroš Dojčinović, muzički umetnik i Olga Milojević, menadžerka u kulturi, sve odluke je doneo jednoglasno.

Nagrada koja se sastoji od pozlaćene značke i povelje Rajku Ranku Jovanoviću i ostalim dobitnicima priznanja 46. “Zlatne značke” biće uručena u četvrtak, 16. septembra, na svečanosti koju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije organizuje u Narodnom pozorištu u Beogradu sa početkom u 12 sati na sceni “Raša Plaović”.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

Povezani članci

Back to top button