VESTI

Priprema se punkt za vakcinaciju u hali "Medison"

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura najavio je da će najveći punkt za vakcinaciju u Zrenjaninu, ujedno i prvi van zdravstvenog sistema Doma zdravlja, biti otvoren u sredu, 27. januara, u sportskoj hali “Medison”. On je rekao da raste interesovanje za vakcinaciju i da se ukazala potreba za otvaranjem ovog punkta, a pripreme su u toku.

Ovaj prostor dobio je prednost u odnosu na “Kristalnu dvoranu” zbog lakše interne komunikacije i prilaza parketu, gde će se obavljati vakcinacija, kako bi se, prvenstveno zbog starijih sugrađana, izbegla stepeništa i šetnja holovima i hodnicima ispod tribina, kao i da se ne bi odlagali sportski događaji.

U “Medisonu” se priprema šest odvojenih prostora za pregled pacijenata i vakcinaciju, i danas je utvrđen njihov raspored u samoj hali, stoji u saopštenju.

Gradonačelnik je dodao i da će grad Zrenjanin, u saradnji sa Domom zdravlja i “Sportskim objektima” obezbediti svu neophodnu opremu za punkt u “Medisonu” i još jednom apelovao na sugrađane da se prijave za vakcinaciju i time na najbolji mogući način zaštite sebe i druge od širenja epidemije.

Kako je saopšteno u Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin do danas je u tu ustanovu dopremljeno ukupno 3915 doza vakcina: 225 proizvođača “Fajzer” i 3690 proizvođača “Sinofarm”.

Poslednja isporuka bila je sinoć, kada je stiglo 1800 doza vakcina, od kojih je zrenjaninskom Domu zdravlja odmah podeljeno 690.

Juče su vakcinisana 484 građana, a danas 456, na punktovima u nekadašnjoj Specijalističkoj poliklinici i IX zdravstvenoj stanici Doma zdravlja, na Bagljašu.

Od početka imunizacije, vakcinisano je više od 1800 Zrenjaninaca.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button