ODŽACI

Pokrajina daje bespovratna sredstva za nabavku opreme za proizvodnju vina, rakije i piva

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurse za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina, rakije i piva u 2021. godini, na teritoriji Vojvodine. Konkursi su otvoreni do 11. juna.

grozdje-vinoPo prvom konkursu, za sufinansiranje proizvodnje vina i rakije predviđeno je 50 miliona dinara. Iznos bespovratnih sredstava je do 50 odsto od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova. Sredstva su namenjena za nabavku opreme za preradu grožđa, fermentaciju, čuvanje, negovanje i punjenje vina i za opremu za proizvodnju rakije. Konkurs i prateća dokumentacija.

Drugim konkursom predviđena je podela 10 miliona dinara za nabavku kompletne opreme za proizvodnju piva, od čega je bespovratno do 50 odsto od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova. Konkurs i prateća dokumentacija.

Za preduzetnike i pravna lica, čija investicija se odnosi na područje sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, kao i mlađe od 40 godina i žene, bespovratna sredstva se utvrđuju u iznosu do 60 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova investicije.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

Povezani članci

Back to top button