MUP Srbije

Pojačana kontrola saobraćaja u okviru međunarodne akcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 16. do 22. septembra sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na smanjenje saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica.

MUP Srbije

MUP Srbije

Ova međunarodna akcija pod nazivom “ROADPOL dani bezbednosti” će početi sutra u svim država koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), saopštio je MUP.

Kako je najavljeno, pripadnici saobraćajne policije će tokom sprovođenja ove akcije poseban akcenat staviti na kontrolu brzine, alkoholisanosti, kao i kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa.

Takođe, organizacija ROADPOL pripremila je simbolične zakletve kojima se učesnici u saobraćaju obavezuju da će poštovati propise i time doprineti svojoj bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, a pokrenuta je i internet stranica www.roadpolsafetydays.eu na kojoj se građani Evrope mogu bolјe upoznati sa cilјem projekta.


Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

loading...

Možda te interesuje

podela-pribora-predskolcima-bogojevo-inkluzija

U opštini Odžaci se realizuje projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja

U okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” koji realizuje Predškolska ustanova “Poletarac” iz Odžaka …