VESTI

Počela sednica Skupštine Grada Novog Sada; Najviše tačaka iz oblasti urbanizma

Na sednici Skupštine Grada Novog Sada  pred odbornicama je 30-ak tačaka. Među predloženim odlukama najviše je onih iz oblasti urbanizma, pa su tako na dnevnom redu izmene i dopune pojedinih planova generalne i detaljne regulacije, kao i odluke o izradi planova.

Odbornici će raspravljati i o odlukama o uspostavljanju saradnje Novog Sada i Istočnog Sarajeva, odnosno Novog Sada i Aleksandrije iz Egipta. 

Na dnevnom redu predloženo je i nekoliko tačaka koje se odnose na komunalna preduzeća, poput izveštaja o realizaciji programa poslovanja JKP „Parking servis“ i JGSP „Novi Sad“ za prethodnu godinu, te davanje saglasnosti na izmene Programa poslovanja JKP „Čistoća“ za ovu godinu. Odbornici će raspravljati i o Izveštaju o radu Agencije za energetiku za 2020. kao i o davanju saglasnosti na raspodelu dobiti JKP „Parking servis“ za prošlu godinu. Na dnevnom redu naći će se i rešenja o imenovanju direktora „Novosadske toplane“, „Stana“ i „Tržnica“.

Na sednici će se raspravljati i o Izveštaju o radu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ za 2020. godinu, Izveštaju o radu Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin“, takođe za 2020. te o raspisivanju i sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Muzeja Grada Novog Sada.

Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o rešavanju stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca na teritoriji Grada Novog Sada, kojom se uređuju uslovi i načini rešavanja stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca na teritoriji Novog Sada, a za stanove u zgradi u Ulici Stanoja Stanojevića.

Sednica Skupštine Grada Novog Sada, zbog poštovanja epidemioloških mera, održava se u velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button