Pesme srpskih autora objavljene u Indiji (AUDIO)

Antologija pesama sa svih meridijana objavljena je u Indiji. Među šest autora iz Srbije na stranicama antologije zastupljen je i David Kecman Dako, pesnik iz Sombora.

U izdanju Kulturnog centra Vidžavajada, u indijskom gradu Amaravati nedavno je objavljena međunarodna antologija pesama

Amaravati Poetic Pr

ism
. Na stranicama ovog izdanja za 2018. i 2019. godinu nalazi se i pesma Davida Kecmana Dake “Tamo gde ti nisi”. Prošlo je više od 55 godina od prvog oglašavanja i prvih stihova na stranicama listova i časopisa književnika Davida Kecmana Dake, a u njemu nikako da presahne radost kada se suoči sa svojim rečima koje se pojave na stranicama nekih knjiga.

“Na vest da sam zastupljen u jednoj prestižnoj antologiji, gde su pisci iz 86 zemalja, gde su pesme pisane na 125 jezika , a među njima i nas petoro koji smo iz Srbije, pišemo na našem jeziku i što je kuriozitet više da je naša peozija objavljena ćirilicom uz fotografiju i beleške o piscu. Mi smo u toj kuli Vavilonskoj, jeste da je od papira, ali naše reči stižu tamo gde mi verovatno nikad ne možemo nogom doći”, rekao nam je David Kecman Dako, književnik i književni kritičar iz Sombora.

Poezija je večita svežina sveta i neuništiva je, kaže ovaj književnik, a tako je nedavno objavljena i knjiga na ruskom jeziku gde su se našli pisci iz desetak zemalja, a među njima David Kecman – jedini iz našeg regiona sa šest pesama i prozaida. Dela ovog književnika prevedena su na više od 10 jezika.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

loading...

Možda te interesuje

Španija ne menja svoj stav o kosovskoj nezavisnosti

Španija trenutno nema razloga da promeni stav po pitanju priznanja kosovske nezavisnosti, saopštilo je Ministarstvo …