VESTI

Opera "Madam Baterflaj" u SNP-u

Večeras će u Srpskom narodnom pozorištu, operom “Madam Baterflaj” dirigovati Dian Čobanov, direktor opere Narodnog pozorišta u Plovdivu. To gostovanje samo je početak saradnje opere iz Novog Sada i Plovdiva. To je bio i povod za sastanak u Pokrajinskoj vladi.

Bugarski maestro Dian Čobanov prvi put gostuje u Operi Srpskog narodnog pozorišta. Kaže da su probe koje je imao sa Ansambl opere Madam Baterflaj prošle odlično, i da se raduje večerašnjem nastupu, a novosadski umetnici zadovoljni su saradnjom sa njim.

“Poznajem operske kuće i oduševljen sam kvalitetom. Razina kvaliteta ansambla je kao zapadni, komplimenti za direktora i celu upravu”, kaže dirigent Dian Čobanov

“Ove nove okolnosti prevazići ćemo potpisivanjem protokola o saradnji sa pozorištima u regionu. Ovo gostovanje maestra Čobanova je prvi korak u saradnji SNP i Narodnog pozorišta iz Plovdiva”, ističe Aleksandar Stankov, direktor opere Srpskog narodnog pozorišta.

Sledeće nedelje dva teatra potpisaće protokol o saradnji u Sofiji koji će omogućiti razmenu umetnika, predstava, ali i zajedničke koprodukcije u budućnosti.

Opera Madam Baterflaj pod dirigentskom palicom Čobanova biće izvedena večeras na sceni Jovan Đorđević

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Back to top button