skupstina-2

Odbornici usvojili program rada Narodne biblioteke i Turističke organizacije

Skupština opštine Odžaci je na danas održanoj 8. sednici usvojila plan i program rada Narodne biblioteke “Branko Radičević” sa muzejskom jedinicom, kao i godišnji program rada i plan promotivnih aktivnosti Turističke organizacije opštine Odžaci za 2021. godinu.

skupstina-2Još jedna tačka dnevnog reda odnosila se na Narodnu biblioteku, odbornici su usvojili izveštaj o radu te ustanove za 2020. godinu.

Biblioteka je prošle godine učestvovala na nekoliko konkursa, putem kojih su obezbeđena sredstva za nabavku novih knjiga i centralne vitrine za Muzejsku jedinicu, kao i za organizaciju Haiku festivala i konzervatorsku delatnost, a direktorica Biljana Zlatković je kao posebno značajno istakla to što je posle decenije nastavljeno iskopavanje na arheološkom lokalitetu Donja Branjevina.

– Nama je jako bitno što smo uspeli prošle godine, bez obzira što je bila korona, da se držeći svih propisanih mera održimo sve naše manifestacije koje su u vojvođanskom kalendaru, a i mimo toga. Na Haiku festivalu imali smo više od 150 učesnika i to mnogo više onih iz inostranstva, nego naših. Što se tiče iskopavanja na Donjoj Branjevini, pronađeni su nalazi neprocenjive vrednosti, pa smo i ove godine aplicirali kod ministarstva da se taj projekat nastavi. Kada se radi o našoj osnovnoj delatnosti, to je na prvom mestu da brinemo da imamo članove, ali se nećemo zadržati samo na tome, jer je biblioteka odavno izašla iz okvira uzimanja i davanja literature – kaže Biljana Zlatković, direktorica Narodne biblioteke u Odžacima.

Narodna biblioteka “Branko Radičević” raspolaže sa fondom od blizu 85.000 knjiga, a u toku prošle godine nabavljeno je preko 2.000 novih naslova. Kada je reč o broju članova, njih ima 3.440.

skupstina-1Direktorica Turističke organizacije opštine Odžaci, Vesna Petković, rekla je da će akcenat u 2021. godini biti na obogaćenju manifestacionog dela turističke ponude opštine, pa je tako između ostalog planiran “Lički višeboj” u Bačkom Brestovcu, “Tamburica” u Deronjama, “Gitarijada” u Ratkovu, “Crnotravsko veče” u Srpskom Miletiću. Poslednja u nizu novih manifestacija je “Pčinjsko veče” u Karavukovu.

– Koncert “Ženama na dar” za 8. mart neće biti održan zbog propisanih mera, nadamo se da ćemo održati “Dane Crvenokose boginje”. Ove godine bi trebalo da dočekamo Dunavsku regatu – TID, obeležićemo “Dečju nedelju”, a planiramo i održavanje Novogodišnjeg programa za najmlađe. Promovisaćemo se na sajmovima turizma u Novom Sadu i Beogradu i organizovati turističke posete – navela je Vesna Petković, direktorica Turističke organizacije u Odžacima.

Prema njenim rečima, sve planirane aktivnosti u ovoj godini biće realizovane u meri u kojoj to bude dozvoljavala epidemiološka situacija.

Na današnjoj sednici SO Odžaci donet je i zaključak o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja JKP “Usluga” Odžaci za tekuću godinu.

Na dnevnom redu bila su i kadrovska rešenja u Upravnom i Nadzornom odboru Javne ustanove “Sportski centar Odžaci”, Upravnom odboru Centra za socijalni rad Odžaci, školskim odborima OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću i OŠ “Jožef Atila” u Bogojevu.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

Možda te interesuje

memorijal-nikola-kostadinovic-kole-ofk-odzaci

Polet i Tvrđava igraće u finalu Memorijala Nikola Kostadinović – Kole

Na stadionu “Grbavica” u Odžacima danas su odigrani polufinalni mečevi 23. Memorijalnog turnira “Nikola Kostadinović …