SPORT

Nema kraja Zidanovim mukama: Iz ambulante stigao i 27. izveštaj, Mendi završio sezonu

Velike probleme ima madridski Real ove sezone sa povredama. Nije bilo utakmice da je Zinedin Zidan imao čitav igrački kadar na raspolaganju, a taman kako se situacija donekle smirila, Ferlan Mendi se požalio na problem. Ustanovljen mu je tibijalni stres sindrom (upala pokosnice), zbog koje će morati da provede oko tri nedelje van stroja. Dakle, neće biti na raspolaganju francuskom stručnjaku u završnici sezone.

Četvrtak, 22.00: (6,50) Granada (4,10) Real Madrid (1,52)

U izveštaju madridskog kluba ne stoji koliko će francuski fudbaler odsustvovati, ali je španski As otrkio da je za takvu vrstu povrede potrebno par nedelja mirovanja (obično oko tri sedmice). U pitanju je povreda koja dolazi kao rezultat preteranog napora i opterećenja i iziskuje strogo mirovanje i rehabilitaciju.

Blankose u četvrtak očekuje duel sa Granadom, kaskaju dva boda za vodećim Atletikom na tri kola do kraja. Pored Mendija, Zidan neće moći da računa ni na Rafaela Varana, Serhija Ramosa i Danija Karvahala (kompletna odbrana iz prve postave). Jedino bi Varan mogao da se vrati za poslednja dva susreta u sezoni (Bilbao i Viljareal), ostali su otpisani.

Imao je Zidan velike glavobolje ove sezone zbog povreda, a kako prenosi As, izveštaj o Mendijevoj povredi je čak 27. lekarski u tekućoj sezoni (kada se uračunaju povrede i pozitivni nalazi na virus korona).

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: www.mozzartsport.com

Povezani članci

Back to top button