Pixabay

Na lečenje u somborsku bolnicu primljeno dvoje novoobolelih

Na bolničkom lečenju na Odeljenju za infektivne bolesti Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” u Somboru nalazi se 16 pacijenata kod kojih je potvrđen koronavis, a dva pacijenta su na mehaničkoj ventilaciji, saopštila je bolnica u dnevnom izveštaju.

Pixabay

Pixabay

U respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Sombor 5 avgusta pregledano je ukupno 16 pacijenata sa temperaturom i respiratornim simptomima. Deset pacijenata je testirano na koronavirus, koji je potvrđen kod pet pacijenata od kojih su dva primljena na bolničko lečenje, dok su tri poslata u kućnu samoizolaciju.

Jedan pacijenat PCR negativan premešten je na Odeljenje za plućne bolesti, naveli su iz somborske bolnice.

U Vojvodini manje od 700 pozitivnih

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da moramo da probamo što je moguće više da smanjimo broj zaraženih da bi jesen sačekali sa manjim problemima i sa odmornijim zdravstvenim kadrom.

On je rekao da će sve obavezujuće mere i dalje ostati na snazi, dok se, kako je rekao, ne uverimo da nećemo doći u situaciju da ponovo imamo nagli broj povećanja broja obolelih, jer bi to bilo izuzetno opasno, prenosi RTS.

– Imamo blagi optimizam iz činjenice da iz nepovoljne epidemiološke situacije pokušavamo da uklizimo u nesigurnu, imamo manji priliv pacijenata u bolnice i malo lakši posao za zdravstveni sistem – rekao je Gojković.

Gojković je rekao da je od jutros manje od 700 pacijenata kovid pozitivnih u Vojvodini i da je to posle dužeg vremena zadovoljavajući broj.

U Kliničkom centru Vojvodine je 244 osoba, što je manje nego juče, 16 na respiratoru, rekao je Gojković i dodao da je to dobar pokazatelj.

– Sve ovo može u jednom trenutku da se promeni ako imamo situaciju da koronavirus uđe u objekte socijalne zaštite, gerontološke centre, pogotovo ako se ne pridržavamo mera, a to je jedini način za borbu protiv pandemije – rekao je on.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

loading...

Možda te interesuje

podela-pribora-predskolcima-bogojevo-inkluzija

U opštini Odžaci se realizuje projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja

U okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” koji realizuje Predškolska ustanova “Poletarac” iz Odžaka …