ODŽACI

Na Dečjem vašaru sakupljan novac za mališane obolele od raka

Predškolska ustanova “Poletarac” organizovala je danas humanitarni Dečji vašar na platou Sportskog centra u Odžacima.

Na ovoj sada već tradicionalnoj manifestaciji koja se organizuje u okviru Dečje nedelje mališani su se oprobali u ulozi prodavaca. Na tezgama su bile igračke, slatkiši i razne rukotvorine koje su deca pravila uz pomoć svojih roditelja i vaspitača.

U ovaj humanitarni događaj i ove godine uključili su se učenici nižih razreda OŠ “Branko Radičević” i OŠ “Miroslav Antić” iz Odžaka.

Svoju kreativnost i trud poletarci su usmerili za pomoć deci oboleloj od raka, jer će sav prihod sa Dečjeg vašara u saradnji sa Nacionalnim udruženjem dece obolele od raka (NURDOR) biti doniran hemato-onkološkom odeljenju Dečje bolnice u Novom Sadu.

– Na humanitarnom vašaru učestvuju sve vaspitne, od tri godine do polaska u školu, a po prvi put ovoj humanitarnoj akciji priključila su se i deca jaslenog uzrasta, odnosno njihovi roditelji i medicinske sestre vaspitači koje rade sa njima. Oni nažalost zbog uzrasta ne mogu da prisustvuju ovoj manifestaciji, ali je na štandovima izloženo sve ono što su oni napravili zajedno sa svojim vaspitačima i roditeljima – kaže Jelena Selak, direktorica PU “Poletarac”.

U toku ove nedelje humanitarni Dečji vašar biće organizovan i u svim ostalim opštinskim mestima na pijačni dan.

ico.rs

Povezani članci

Možda Vas interesuje
Close
Back to top button