POLITIKA

MUP:Automobil u Odžacima se samozapalio

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je požar na automobilu M.I. iz Odžaka, predsednika opštinskog odbora Romske partije, nastao usled kvara na gasnim i električnim instalacijama, zbog čega se automobil samozapalio i istaklo da Demokratska stranka iznosi netačne tvrdnje u vezi ovog slučaja.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju objektivnog i istinitog informisanja javnosti, ukazuje da je sprovedenom istragom utvrđeno da je požar na automobilu M.I iz Odžaka, predsednika opštinskog odbora Romske partije, nastao usled kvara na gasnim i električnim instalacijama, zbog čega se automobil samozapalio”, navedeno je u saopštenju.

Istraga je pokazala, ističe MUP, da M.I, pošto mu je komšinica ukazala na dim iz automobila, nije pozvao vatrogasce već je sam gasio požar pomoću peska, a potom otišao u svoju kuću. “S obzirom da nije zavrnuo ventil na plinskoj boci, plin je nastavio da curi, pa je došlo do eksplozije boce”.

U saopštenju se kaže da je policija obavila uviđaj na licu mesta i oko automobila nisu pronađeni nikakvi tragovi ili dokazi koji bi upućivali na podmetnuti požar, a kompletan izveštaj dostavljen je nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Demokratska stranka, navodi se u saopštenju, politički grubo zloupotrebljava Ministarstvo unutrašnjih poslova, i tendenciozno i paušalno, bez ijednog dokaza, iznosi netačne tvrdnje u vezi ovog slučaja.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova očekuje od Demokratske stranke da se uzdrži od lažnih optužbi na račun policije”, kaže se u saopštenju.

DS Odžaka:Pokušaj zataškavanja celog slučaja

DS je prethodno navela da izjava lokalnih organa MUP-a da se automobil člana Demokratske stranke iz Odžaka, Miroslava Ilića, sam zapalio, predstavlja očigledan pokušaj zataškavanja celog slučaja.

“Iznova se u Srbiji uništava privatna imovina zbog političkih ciljeva, a organi koji treba da štite građane i njihovu imovinu, očigledno u takvim akcijama učestvuju”, piše u saopštenju.

Kako kaže DS, automobil koji se dva puta pali, nakon sklanjanja klema i nakon što nije paljen skoro ceo dan, očigledno se nije sam zapalio, već je to učinio neko sa jako opasnim namerama.

“Još veću zabrinutost građana izaziva policija koja se stavlja na stranu počinioca ovog dela, odbijajući da uvidi realnost i zaštiti imovinu sopstvenih građana”, dodaje se u saopštenju.

rtv.rs

Back to top button