VESTI

Mirović sa ambasadorom Slovačke: Brojne mogućnosti za ostvarivanje još boljih ekonomskih odnosa Pokrajine i slovačkih regiona

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa ambasadorom Slovačke Fedorom Rosohom, sa kojim je razgovarao o ekonomskim temama i nastavku saradnje u oblastima privrede i kulture.

Sagovornici su istakli da postoje brojne mogućnosti za ostvarivanje još boljih ekonomskih odnosa Vojvodine i slovačkih regiona, saglasivši se da je jačanje i razvijanje saradnje u obostranom interesu.

Predsednik Mirović u razgovoru je naveo da očekuje da u narednom periodu prisustvo slovačkih investicija u Vojvodini bude još značajnije.

Pokrajinska vlada, kako je naveo, tradicionalno neguje i podržava očuvanje kulturnog identiteta svih nacionalnih manjina u Vojvodini, među kojima Slovaci imaju značajno mesto s obzirom na to da ih u Pokrajini živi 50.000.

Ambasador Rosoha ocenio je da su odnosi dve zemlje na visokom nivou, zahvalivši Pokrajinskoj vladi na podršci koju pruža unapređenju položaja slovačke nacionalne manjine i na projektu izgradnje Slovačkog kulturnog centra u Novom Sadu.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button