VESTI

Mihajlović: Razotkriti i pomagače kriminalne grupe; Orlić: Država pokazala odlučnost da se izbori sa mafijom

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da organizovani kriminal predstavlja najozbiljniju pretnju sigurnosti, razvoju i napretku jedne zemlje i da svi koji su pomagali kriminalnim grupama, a rade u državnim organima, takođe moraju da odgovaraju.

“Odlučna akcija policije u kojoj su uhapšeni Veljko Belivuk i članovi njegove kriminalne grupe dokaz je snage države i njene brige za bezbednost svih građana. Naša zemlja je ne tako davno izgubila premijera upravo u obračunu države sa organizovanim kriminalom i svi moraju biti svesni da su kriminalne grupe najozbiljnija pretnja stabilnosti, razvoju i ugledu zemlje”, rekla je Mihajlovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je istakla da borba sa mafijom ne sme da se završi samo na hapšenju i procesuiranju kriminalaca i da je neophodno da se istraže i otkriju ljudi koji su iz državnih službi pomagali kriminalcima, a na štetu bezbednosti države, od prisluškivanja predsednika Srbije, do snajpera u posedu kriminalnih grupa.

“Pojedinci iz državnih organa koji su pomagali jednoj od najvećih i najopasnijih kriminalnih organizacija, čiji su članovi odgovorni i za brojna i svirepa ubistva, takođe moraju da budu razotkriveni i moraju da odgovaraju”, navela je Mihajlovićeva.

Orlić: Država pokazala odlučnost da se izbori sa mafijom

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić izjavio je danas da je država hapšenjem kriminalne grupe Velimira Belivuka pokazala svoju odlučnost da se izbori sa organizovanim kriminalom.

“Ovim potezom pokazali smo da imamo jaku državu”, rekao je Orlić za TV Pink.

Istakao je da je danas činjenica da je država u stanju da se bori potiv organizovanog kriminala, iako su, kako ističe, mnogi govorili da država ne sme da “krene” na kriminalnu grupu Veljka Belivuka.

Da bi država uhapsila članove te grupe i njenog vođu, dodaje Orlić, bili su potrebni dokazi koje je policija uspešno prikupila.

“Sada je sve na sudstvu i da oni dobiju odgovarajuću kaznu”, rekao je Orlić.

Dodao je da je policija ušla u sve objekte i “štekove” te kriminalne grupe i da su u gotovo svakom objektu pronašli drogu i oružje, čak i snajpere.

Orlić je istakao da je time potpuno jasno da se ta kriminalna grupa samo krila iza navijačke grupe.

“Snajperska puška ne služi za obračun između navijača, već da se nekome presudi”, rekao je Orlić.

Istakao je i da mora precizno da se ispita ko je sa državnih funkcija sarađivao s tom kriminalnom grupom, kao i da moraju da budu sankcionisani bez obzira na kojoj su funkciji ili iz koje stranke dolaze.

Lider LDP Čedomir Jovanović pohvalio je akciju MUP-a i BIA i dodao da svi u zemlji imaju potrebu da se osećaju sigurno i da imaju mir.

Zahvalio je državi jer su sada, kako kaže, i njegova deca bezbednija.

Jovanović je dodao da ima mnogo toga da u politici zameri predsedniku Aleksandru Vučiću, ministru Aleksandru Vulinu, predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću i ostalima, ali da borba protiv organizovanog kriminala mora da bude u zajedničkom intresu i vlasti i opozicije.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button