VESTI

Mihajlović na konferenciji o energetici i klimi u Varšavi

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je u Varšavi, gde će danas prisustvovati konferenciji Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju (P-TECC), da su energetska bezbednost, zelena energetika i održivi razvoj centralne teme u Evropi.

“Sve što radimo i sve u čemu se povezujemo sa Evropom i svetom u borbi protiv klimatskih promena i povećanju energetske stabilnosti je jako važno za našu zemlju. Konferencija predstavlja transatlantsku inicijativu za energetsku sigurnost i borbu protiv klimatskih promena. Biće prisutna 22 ministra iz EU, kao i zemalja iz našeg regiona, ali i sekretarka SAD za energetiku, njen pomoćnik, zamenik sekretara SAD za trgovinu”, navela je Mihajlović.

Dodala je da će imati i bilateralne susrete, kao i da će predstaviti Srbiju i na ministarskom samitu.

“Govoriću šta smo sve uradili proteklih godinu dana u oblasti energetike, a uradili smo mnogo. Zakoračili smo u proces dekarbonizacije, koji ni za koga u svetu nije lak, ali mislim da saradnjom i povezivanjem i razgovorima o najvažnijoj temi danas u svetu, a to je kako da imamo dovoljno energije, a da s druge strane očuvamo životnu sredinu za generacije koje dolaze”, poručila Mihajlovićeva.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: rtv.rs

Povezani članci

Back to top button