SCI-TECH

LG prestaje sa proizvodnjom mobilnih telefona zbog gubitaka

Južnokorejski proizvođač elektronike LG saopštio je danas da prestaje sa proizvodnjom mobilnih telefona zbog gubitaka i da će se usredsrediti na delove za električne automobile, robotiku, veštačku inteligenciju i druge proizvode.

Upravni odbor LG-a odobrio je promenu strategije i kompanija očekuje da će u potpunosti napustiti poslovanje sa mobilnim telefonima do kraja jula, navodi se u saopštenju.

LG je nekada bio treći po veličini proizvođač mobilnih telefona, ali je izgubio udeo na tržištu zbog kineskih i drugih konkurenata. Akcije kompanije pale su danas za 2,5 odsto.

Ta kompanija i dalje je treća u Severnoj Americi, sa 13 odsto tržišnog udela posle Epla (Apple) koji ima 39 odsto i Samsunga sa 30 odsto u trećem kvartalu 2020. godine, prema istraživanju tržišta Counterpoint Technologi.

LG je ranije saopštio da razmatrata strategiju jer je prodaja porasla za pet odsto u odnosu na godinu ranije u poslednjem tromjesečju 2020, ali je profitabilnost pala prodajom premijum proizvoda.

Kompanija je saopštila da će pružati podršku postojećim korisnicimai ažuriranja softvera „tokom određenog vremenskog perioda koji će se razlikovati u zavisnosti od regiona“.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: danas.rs

Povezani članci

Back to top button