SPORT

Konte: Veliki je jaz između Totenhema i vodećih klubova Engleske

Hladan tuš za Antonija Kontea. Verovatno jedan od najtežih poraza u njegovoj trenerskoj karijeri, jer je sa Totenhemom izgubio od Mure u Sloveniji (2:1).

Ako Italijanu nije bilo do sada jasno u kakav se posao uvalio, sinulo mu je večeras. U tom stilu je i imao nastup na konferenciji za novinare posle utakmice.

Posle tri nedelje počeo sam da shvatam situaciju. Nije jednostavno. U ovom momentu nivo na kojem je Totenhem nije tako visok. Između Totenhema i vodećih klubova engleske Premijer lige je veliki jaz“, bila je prva Konteova ocena.

Nije krio Italijan da je potpuno razočaran utakmicom u Sloveniji.

„Težak poraz, zakomplikovali smo sebi život igrajući sat vremena sa igračem manje. Naše izdanje je bilo slabo, mnogo posla nas čeka u narednom periodu. U nevolji smo i samo naporan rad može da nas izbavi. Nije u pitanju samo tehnička i taktička izvedba, nego smo i mentalno bili preslabi. Da budem iskren: biće potrebno vreme da se popravimo i da dovedemo Totenhem na željeni takmičarski nivo“.

Konte je istakao da se u celoj priči ne radi o njemu i izazovu kojeg se prihvatio.

„Moj ponos je potpuno nebitan, ja sam prihvatio ovaj posao i izazov koji on nosi. Moj cilj je da dovedem Totenhem na visok nivo, a za to će biti potrebno vreme i strpljenje“, podvukao je Antonio Konte. 

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: www.mozzartsport.com

Back to top button