ODŽACI

Konkurs za učenike osnovnih škola: Istorijske znamenitosti u mom mestu

Forum za edukaciju, saradnju, afirmaciju i podršku građanskom društvu (FESAP) iz Novog Sada u saradnji s Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, raspisao je konkurs za podnošenje autorskih fotografskih radova učenika osnovnih škola na temu promovisanja multikulturalizma i unapređivanja međunacionalne tolerancije i očuvanja kulturnog identiteta etničkih zajednica u AP Vojvodini, pod nazivom “Istorijske znamenitosti u mom mestu”.

Ilustracija

Konkurs je raspisan u okviru projekta “Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini”, odnosno potprojekta “Multikulturalizam na klik”.

Pravo učešća imaju učenici osnovnih škola iz AP Vojvodine.

Na konkurs se podnosi fotografski materijal, praćen tekstualnim opisom i objašnjenjima, u vezi s temom konkursa. Potrebno je prikazati kulturno-istorijsko i etnografsko nasleđe nacionalnih zajednica Vojvodine, što podrazumeva fotografije i opis značajnih objekata ili lokacija (trgova, parkova, utvrđenja i slično).

U okviru navedenih tema, autorski materijal treba da izrazi autentično lično viđenje etničke raznolikosti ili kulturnih specifičnosti etničkih zajednica iz AP Vojvodine.

Rad izrađuje jedan autor, na jeziku na kojem pohađa nastavu u školi (radovi grupe autora neće se uzimati u razmatranje).

Radovi i prateća dokumentacija podnose se u elektronskom obliku, putem aplikacije na internet strani Sekretarijata, na adresi http://185.166.125.137/konkursi-2021-3/

Prateća dokumetacija dostavlja se i u originalu, putem pošte na adresu Foruma za edukaciju, saradnju, afirmaciju i podršku građanskom društvu: FESAP, Poštanski pregradak 112, 21101 Novi Sad.

Rok za podnošenje radova jeste 15. oktobar 2021. godine.

Selekcija pristiglih radova biće postavljena na internet prezentaciji FESAP-a i Sekretarijata, uz navođenje autora materijala.

Autori najbolje rangiranih radova nagrađuju se multimedijalnim uređajima.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

Povezani članci

Back to top button