ZABAVA

KAŽITE NAM KRVNU GRUPU I REĆI ĆEMO VAM POD KOLIKIM STE STRESOM: Evo koja ga podnosi najbolje a koja najgore

Svaka ga drugačije podnosi

Pored toga što može da pokaže kojim bolestima smo skloni, prema krvnoj grupi možemo da znamo i kako da se nosimo sa stresom.

Naučno je dokazano da osobe sa krvnom grupom A najgore podnose stres. To je zato što imaju viši nivo kortizola u krvi, hormona odgovornog za osećaj stresa, što znači da su podložnije stresu od osoba drugih krvnih grupa.

Fizička aktivnost je odličan način za smanjivanje stresa, a stresu podložnim ljudima sa krvnom grupom A preporučuju se umirujuće fizičke aktivnosti poput tai čija i joge koja snižava nivo kortizola.

Foto/Pixabay.com

Osobe koje imaju nultu krvnu grupu, prema istraživanjima, najbolje podnose stresne situacije, ali isto tako im treba pomoć da iz tela izbace hormon kortizol. U tome će im najbolje pomoći energično vežbanje koja će ekspresno ukloniti osećaj stresa.

Osobama sa krvnom grupom B najviše odgovaraju joga i drugi blaži oblici treninga, dok pojedinci sa krvnom grupom AB najbolje funkcionišu kada je njihova dnevna rutina uravnotežena, bez prevelikih oscilacija osećaja stresa.

Izvor: objektiv.rs

Back to top button