ODŽACI

Gradski stadion u Odžacima dobiće poboljšanu travnatu podlogu

Na Gradskom stadionu u Odžacima radi se sanacija travnate podloge koja je bila u dosta lošem stanju.

stadion-radovi-2Predsednik FK Tekstilac, Saša Vukadinović, kaže da se uporedo sa radovima na glavnom terenu izvode i radovi na pomoćnom terenu koji će posle dugo godina ponovo moći da koriste sve selekcije tog kluba.

Po završetku radova oba terena će dobiti kvalitetniju travnatu podlogu sa boljom drenažom, a fudbaleri bolje uslove za treninge i takmičenje.

– Radovi koji se izvode na glavnom i pomoćnom terenu teku prema planu. Radi se čepovanje, posipanje peska, nivelisanje terena i sađenje trave – kaže Vukadinović i ističe da je cilj Uprave da se uslovi rada u klubu podignu na viši nivo u svim segmentima.

Na oba terena je bačeno po 200 kilograma semena trave i 20 kubika peska koji obezbeđuje bolje dreniranje terena, tako da koren trave uvek može da dobije dovoljnu količinu vode čak i u letnjem periodu.

stadion-radovi-1Upotrebom mašine za razastiranje peska obezbeđena je ravnomerna raspoređenost peska na svakom delu terena, a podsejavanje treba da popravi gustinu sklopa trave i pojača vitalnost travnjaka. Čepovanjem se provetrava korenov sistem i drenira teren.

Nakon toga sledi đubrenje, redovno zalivanje i održavanje, a da bi se postigao puni efekat trebalo bi isti tretman ponoviti još par puta.

Novo ruho dobio je pomoćni fudbalski teren koji je uređen i na kome je takođe izvršeno poboljšanje travnate podloge, a postavljen je i sistem za navodnjavanje. Plan je da se taj teren u potpunosti osposobi za treninge prvog tima i mlađih kategorija, kako bi se što duže očuvala trava na glavnom terenu koji će se ubuduće koristiti samo za odigravanje utakmica.

Iz kluba su tim povodom apelovali na građane Odžaka da pomoćni teren ne koriste za izvođenje kućnih ljubimaca.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

Povezani članci

Back to top button