ODŽACI

Fitnes klub Victory zaslužan što će državno prvenstvo za decu biti održano u Odžacima

U Bačkom Brestovcu dvadesetak dece trenira fitnes akrobatiku, a neki od njih već su osvajali medalje na takmičenjima. Fitnes klub “Victory” zaslužan je što će ove godine Prvenstvo Srbije u fitnesu za mlađe kategorije biti održano u opštini Odžaci.

Trener fitnes akrobatike i gimnastike Gorana Jovičić radi dve godine sa mladim sportistima i ističe da takmičare u fitnesu odlikuje gipkost i savitljivost, kao i velika smelost prilikom izvođenja vežbi.

– Fitnes akrobatika je usko povezana sa gimnastikom. U gimnastici se rade elementi sa rukama, zvezda redovna, stojevi, kolutovi, mostovi, dok se u ovom sportu rade akrobatski elementi, mahom bez ruku – rekla nam je Gorana.

Za uspeh u fitnes akrobatici, kako kaže naša sagovornica, najvažnije je savršeno vladanje telom što se postiže dugogodišnjim vežbanjem, kao i spremnost da se pomere granice sopstvenih mogućnosti.

Sedmostruka prvakinja Vojvodine u fitnesu Jovana Jovičić zna koliko je potrebno odricanja, discipline, motivacije i snage da bi se postigli dobri rezultati.

– Neki od elemenata koje radimo su zvezda, rondat, premet, salto, most napred, zvezda bez ruku i drugi. Meni je omiljeni rondat salto – kaže Jovana koja je bila i prvak države, jedanaesta na Svetskom prvenstvu i sedma na Evropskom prvenstvu.

Među sedamnaestoro dece koja treniraju fitnes akrobatiku u Bačkom Brestovcu jedan je dečak, Milan Zjačić, koji nam je rekao kako izgleda jedan trening, kao i šta mu kažu drugari u školi.

– Prvo se zagrevamo, zatim radimo elemente, pa onda učimo i nešto novo. Kad naučim neki novi element onda mi drugari u školi kažu vau, super si – kaže sedmogodišnji Milan koji je kao član reprezentacije osvojio sedmo mesto na Svetskom prvenstvu.

Na treninzima deca usavršavaju veštine i uvežbavaju koreografije sa kojima će se predstaviti na takmičenjima.

– Na takmičenjima moramo da spremimo koreografiju od minut i trideset i za to vreme dece treba da daju svoj maksimum, da pokažu elemente fizičke spreme, plesa, akrobatike, izdržaja, snage, gipkosti… Posle toga deca koja su u reprezentaciji imaju pozing gde poziraju pred sudijama i tu se ocenjuje njihova mišićna masa, odnosno da li su deca srazmerno fizički izrasla – kaže Gorana Jovičić.

Kako izgleda jedno takmičenje u fitnesu imaće priliku da vide i stanovnici opštine Odžaci koja je zahvaljujući Fitnes klubu “Victory” iz Bačkog Brestovca dobila organizaciju Prvenstva Srbije u fitnesu za decu.

– U nedelju, 17. oktobra, u Sportskom centru Odžaci imamo državno prvenstvo IFBB, znači deca koja su u reprezentaciji Srbije imaju takmičenje i nakon toga imamo “Victory Open”, takmičenje koje obuhvata A, B i C program gde mogu da izađu od samih početnika do dece koja su već nekih par godina u tom sportu – kaže Jovičić.

Fitnes klub “Victory” jedna je od najmlađih članica Sportskog saveza opštine Odžaci, a krovna asocijacija u sistemu opštinskog sporta podržaće organizaciju Prvenstva Srbije u fitnesu za mlađe kategorije.

– Pre svega je veliko zadovoljstvo da su Odžaci dobili organizaciju Prvenstva Srbije i sve pohvale Gorani Jovičić koja je sa svojim klubom uz našu podršku naravno uspela da obezbedi da se ovako važno i lepo takmičenje za decu održi u našoj opštini. Drago mi je što smo dobili jedan ovakav klub, ovo je jedan novi sadržaj u opštini Odžaci koji pruža priliku deci da se razvijaju i uključe u sport – kaže Mihajlo Sujer, sekretar Sportskog saveza opštine Odžaci.

Fitnes klub “Victory” uspešno animira sve veći broj dece za dečji fitnes, a od kraja septembra prima i nove članove. Treninzi će se osim u osnovnoj školi u Bačkom Brestovcu održavati i u višenamenskoj sali Sportskog centra Odžaci.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

Povezani članci

Back to top button