skola-djaci

Evidentiranje dece za upis u osnovnu školu počinje 24. februara i trajaće do 5. marta

Odeljenje za društvene delatnosti Opštinske uprave u Odžacima objavilo je oglas za evidentiranje dece za upis u osnovnu školu.

skola-djaciU prvi razred osnovne škole školske 2021/2022. godine upisuju se deca koja na dan početka školske godine, 1. septembra 2021, imaju od 6,5 do 7,5 godina, odnosno rođena su od 1. marta 2014. do 1. marta 2015. godine.

Dete starosti od šest do šest i po godina, po želji roditelja, može da se upiše u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu.

Dete starije od sedam i po godina, koje zbog bolesti ili drugih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole obavezni su da izvrše roditelji, a za decu pod starateljstvom, staratelj ili organ starateljstva.

Za prijavu deteta podnosi se na uvid: izvod iz matične knjige rođenih za dete, važeća lična karta sa tačnom adresom roditelja ili staratelja i rešenje o starateljstvu za decu pod starateljstvom.

Prijavljivanje dece vršiće se u periodu od 24. februara do 5. marta u Opštinskoj upravi opštine Odžaci, šalter broj 6 u prizemlju, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Prijavljivanje dece u ostalim naseljenim mestima (Ratkovo, Lalić, Deronje, Karavukovo, Bački Gračac, Srpski Miletić, Bački Brestovac i Bogojevo) izvršiće se u mesnim kancelarijama.

Osnovna škola dužna je da upiše dete koje ima prebivalište na području škole.

Nakon završenog evidentiranja dece, škole će pismeno obavestiti roditelje o terminima upisa i proveri spremnosti za polazak u školu, primenom preporučenih standarda nadležnog ministarstva.

Kompletan tekst javnog oglasa može se videti ovde.

Pratite nas na društvenim mrežama: Facebook, Instagram
Pratite nas na Viber-u pridruži se

Izvor: ico.rs

Možda te interesuje

memorijal-nikola-kostadinovic-kole-ofk-odzaci

Polet i Tvrđava igraće u finalu Memorijala Nikola Kostadinović – Kole

Na stadionu “Grbavica” u Odžacima danas su odigrani polufinalni mečevi 23. Memorijalnog turnira “Nikola Kostadinović …