EKONOMIJA

E-commerce revolucija: Budućnost i razvoj online trgovine u svetu i u regionu

Internet trgovina predstavlja veoma popularnu praksu modernog doba i svake godine beleži izuzetan rast. Ovaj vid prodaje odnosno kupovine svoju popularnost duguje kako modernim tehnologijama, tako i zahtevima savremenog stila života. Globalna pandemija virusa COVID-19 doprinela je usmerenosti svakog pojedinca na alternativne vidove komunikacije uopšte, te je tako u ovom trenutku e-commerce kao vid poslovanja dodatno popularizovan iz očiglednih razloga. Uzimajući u obzir sve faktore koji utiču na razvoj online trgovine, pokušaćemo da pretpostavimo budućnost ovakvog poslovanja i definišemo njegove benefite spram postojećih potreba potrošača.

Statistički podaci i trenutna situacija

Kako Statista navodi, godine 2019. zabeležena je prodaja robe putem interneta u vrednosti od 3.5 milijarde dolara, ukazujući na tendenciju rasta. Novonastala situacija, tačnije globalna pandemija virusa COVID-19 ubrzo je dovela do rasta online kupovine hrane od 200%, prodaje odeće i obuće od 100% i tehničkih uređaja od 50%. Podaci koje nam nudi Statista ukazuju na to da je samo u Srbiji u toku protekle godine bilo 3.3 miliona kupaca na internetu. Činjenica je, dakle, da u ovom trenutku elektronska prodaja polako prestaje da bude alternativni vid trgovine i počinje da preuzma primat. Platforme za online kupovinu kao što je Shoppster uspešno prate tržište i odgovaraju na potrebe kupaca, te preglednošću i širokom ponudom dovode do izmene u navikama potrošača koje opravdano idu u korist ovakvom načinu trgovine.

E-commerce revolucija: Budućnost i razvoj online trgovine u svetu i u regionu

Benefiti za prodavce

Internet prodavnica ima brojne prednosti za prodavce, koje se uglavnom zasnivaju na širenju baze kupaca. Na prvom mestu online prodaja pruža mogućnost lakšeg pristupa globalnom tržištu, budući da nije geografski ograničena. S druge strane, upravo iz razloga što internet prodavnica ne postoji fizički, takođe ne postoji ni lokacija kao faktor koji utiče na uspešnost poslovanja. Na napredak utiče pozicioniranje na Google-u, koji i malim kompanijama pruža mogućnost da se rangiraju visoko i na taj način prošire krug kupaca. Ključ je dakle u digitalnom oglašavanju i budućnost internet trgovine je bez njega sasvim nezamisliva. Ovo je dobra vest za prodavce, koji već sada mogu lakše da se fokusiraju na svoju ciljnu grupu, a internet im nudi različite načine pristupa svojim kupcima.

Benefiti za kupce

Kupci se na prvom mestu odlučuju za onlajn kupovinu zbog jednostavnosti, brzine, kao i mogućnosti kupovine bez ograničenja radnim vremenom prodavnice. Zbog praktikovanja socijalne distance, izbegavanje gužvi i redova se pokazuje kao značajna stavka koja utiče na to da se većina opredeljuje za ovaj vid nabavke u poslednje vreme. Ispostavilo se takođe da je kupovina preko interneta isplativija opcija, budući da su cene neretko niže no u fizičkoj prodavnici zbog izostavljanja posrednika između proizvođača i potrošača. Kupcima je omogućeno odnosno olakšano upoređivanje cena na jednom sajtu, kao i na više različitih web shop sajtova uporedo. Sve ovo čini online trgovinu udobnijim iskustvom iz perspektive kupca i nema izgleda da će interesovanje za nju opasti, šta više. Budući da je ovaj vid poslovanja skrojen tako da odgovara na potrebe savremenog čoveka, nema osnova da mislimo da će on u budućnosti biti spreman da se ovih benefita odrekne.

E-commerce revolucija: Budućnost i razvoj online trgovine u svetu i u regionu

Budućnost danas

Uzimajući u obzir istoriju pretrage i onlajn kupovine, zatim komentare i objave na društvenim mrežama, te zbor hrane, muzike ili filma koji smo načinili online, e-commerce platforme prilagođavaju ponudu svakom korisniku ponaosob. Ovo je tehnologija koja se razvija neko vreme. Iako priča o ovakvom stepenu personalizacije i jednostavnom prepoznavanju potreba svakog pojedinca u svrhu selekcije ponude robe deluje pomalo futuristički, činjenica je da je personalizovano iskustvo kupovine postalo gotovo nesvestan zahtev modernog čoveka. S druge strane, glasovna trgovina je logičan nastavak razvoja kako e-trgovine, tako i govorne tehnologije. Ovo je još jedan uspešan način e-trgovine da pronađe svoje mesto u brzoj životnoj rutini savremenog čoveka. U pitanju je nova tehnologija čiji razvoj valja pratiti, a koja nam nudi mogućnost da kažemo uređaju šta da kupi, dok uređaj uzima u obzir našu istoriju pretrage i prosečan budžet, te samostalno kreira porudžbinu.

Prostor za napredak i predviđanja

Prostor za napredak e-trgovine se prepoznaje u domenu plaćanja. Iako je ovaj proces, koji podrazumeva potvrdu sume i kartice, zaista kratak, prepoznaje se potreba da se njegovo trajanje svede na sam minimum. S druge strane, činjenica je da će se tehnologija razvijati u smeru mobilnih aplikacija. Usavršavanjem tehnologije za mobilne uređaje, internet prodaja neće imati prostora za brigu u vezi sa opstankom, šta više je izvesno da će nastaviti da beleži rast. Što se tiče regiona, očekuje se da će platforme prepoznati potencijal u investiranju u takozvane fulfillment centre, po ugledu na svetske trendove. U pitanju su poluautomatizovani centri za čivanje robe i isporuku, kojima se obezbeđuje brz protok robe i svakako sigurna dostava, koja ima veliki značaj kao finalizacija procesa kupovine i zaokruživanje shopping iskustva korisnika.

Online trgovina je prirodni nastavak tehnološkog napretka, koji značajno olakšava našu svakodnevicu i donosi brojne koristi u pogledu spajanja kupca i adekvatne ponude, te prodavca i kupca čijim potrebama on može odgovoriti. Čitava tehnologija se razvija u smeru odgovaranja na potrebe svakog pojedinca i personalizacije iskustva kupovine. Bilo da smo prodavac ili kupac, trebalo bi da pratimo dešavanja na ovom planu, ne bismo li zaista iskoristili brojne pogodnosti koje ovakav način trgovine može doneti.

Povezani članci

Back to top button